Csapatunk

Szegfalvi Zsolt

ügyvezető igazgató

Kosdon, egy Vác melletti kis zsákfaluban lakó háromgyermekes családapa vagyok. Gépész-, hajógépészmérnök végzettségemmel, valamint világmegváltó célokkal a fejemben, felnőtt életemet fejlesztőmérnökként és középiskolai tanárként kezdtem. Dolgoztam trénerként multicégnél, majd kereskedőként Londonban, míg 2006-ban egy tudatos döntéssel a non-profit, civil szektor irányába fordultam. Meggyőződésem, hogy a magyar civil szervezetek társadalmilag fontos céljaikat és a fenntartható működést csak hatékony és professzionális módszerekkel, komoly társadalmi támogatottságot kiépítve érhetik el. A Greenpeace magyar és regionális szervezeténél több mint 10 kalandos évet töltöttem, itt főleg adományszervezéssel, szervezetfejlesztéssel és menedzsmenttel foglalkoztam. A környezetvédelem mellett az utóbbi években egyre inkább a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felé fordult a figyelmem, mivel a magasabb rendű egyéni és társadalmi céljaink elérhetetlenek, amíg emberek százezrei érzik magukat létbizonytalanságban. Többek között ezért választottam a Habitatot mostani munkahelyemnek. A Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénység megszüntetéséért valamint méltányos lakáspolitikáért harcol, hogy minden ember méltó, megfizethető és egészséges otthonban élhessen. Ez egy olyan cél, amiért érdemes küzdeni!

Trautmann Tamás

gazdasági vezető

A Dénes Gábor Főiskolán végeztem informatikus mérnökként. Főiskolai tanulmányaim alatt végeztem el a mérlegképes könyvelést. Közel 16 éve dolgozom a civil szektorban, fõként a pénzügyi területek vezetése volt a fő feladataim. 2017.augusztusában egy Habitathoz kerültem. Munkám a pénzügyi, számviteli terület vezetése / összefogása, a hivatalokkal és partnereivel való pénzügyi kommunikáció, a szervezet gazdaságos üzemeltetése. Szeretek csapatban dolgozni, és fontosnak tartom az összfogást az élet minden területén.

Farkas Zoltán

terepi projektmenedzser

Budapest környékén élek családommal. 2017 őszétől dolgozom a Habitatnál terepi projektmenedzserként. Ezt megelőzően az oktatás-nevelés területén dolgoztam évtizedekig. Ezzel egyidőben intézmény-és létesítményvezetőként, illetve üzemeltetőként szereztem tapasztalatot. A Habitat for Humanity Magyarországnál végzett munkám azért fontos számomra,mert tevékenységem eredményeként tényleges segítséget tudok nyújtani azoknak, akiknek erre valóban óriási szüksége van.

Szántó Ildikó

irodavezető és ügyvezető Asszisztens

Az ELTE Jogi Karán, a Bibó István Szakkollégiumban és a Solymári Waldorf-tanárképzésen végeztem tanulmányaimat. Hosszú ideig dolgoztam Waldorf-iskolában, emellett a közélet és a civil szervezetek világában vagyok otthon. Dolgoztam a Parlamentben, A Beszélő folyóirat szerkesztőségében, a Snétberger Központban és a K-Monitorban. Fontos számomra a család, szeretek énekelni, színházba, kiállításokra és koncertekre járni.

Makádi Zsófia

adományozói kapcsolatok menedzser

Közgazdaságtudomány egyetemi és nemzetközi kommunikációs tanulmányokat folyattam, majd egy üzleti iskolában tanítottam marketinget és PR-t, tartottam vállalkozói tréningeket. Több mint 13 éve dolgozom civil szervezeteknek elsősorban forrásszervezési, pénzügyi és kommunikációs területeken. A Habitattal 2012-ben kerültem kapcsolatba és 2014-től adományszervezési feladatokat látok el: elsősorban magánadományozói és vállalati adományozói kapcsolatok kiépítésén dolgozom. Hálás vagyok, hogy a Habitatnál olyan programok mellé kereshetek szövetségeseket, amelyek emberek ezreinek segítenek lakhatási gondjaik megoldásában. Jó nap mint nap érezni az emberi összefogás erejét!

Farkas Boglárka

kommunikációs menedzser

Lassan négy éve dolgozom kommunikációs területen, pályafutásomat a Népszabadságnál kezdtem tudomány- technika rovatos szakújságíróként, innen PR és kommunikációs asszisztensként folytattam a Greenpeace Magyarországnál. Közben elvégeztem egy társadalomtudományi alapszakot a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, szakdolgozatomat a média, nyilvánosság és környezetvédelem kapcsolatáról írtam. Másfél évet éltem Párizsban, ahol a Párizsi klímacsúcsra mobilizáló nemzetközi kampányok munkáját médiás hátteremmel és angol-francia tolmácsolással segítettem. Jártam Brüsszelben, Svájcban is a munkámból adódóan, nemzetközi tapasztalatokra tettem szert. Hazaköltözésemet egy Google gyakornoki programba felvétel indokolta, illetve a vágy, hogy online marketinget tanuljak. A program után a hazai Google Premier online marketing ügynökségéhez, az MTT Médiához vettek fel PR és Marketing Manager pozícióba, innen érkeztem a Habitat for Humanity csapatába. Munkám mellett levelező tanulmányokat folytatok a Bálint György újságíró Akadémián, kiváló hazai újságírók mentorálásával.

Kukk László

építésvezető helyettes

Az Irinyi János Vegyipari szakközép iskolában végeztem vegyipari szakmunkás és laboránsként. Eddigi pályafutásom során dolgoztam laboránsként, voltam raktáros és kimérő is. Munkám mellett önkéntesként vettem részt építkezéseken az In da House Alapítványnál. Itt találkoztam a Habitat nevével is, illetve itt jutott el hozzám az építésvezető helyettes pozíció híre is. Azt gondolom, a biztonságos lakhatás előfeltétele a fejlődésnek is, ezért nagyon fontos a Habitat munkája ma Magyarországon.

Krajcsovics Balázs

szociális munkás

Szociális munka alapképzésben 2010-ben diplomáztam az ELTE-n, majd 2012-ben mesterfokozatot szereztem. Dolgoztam mozgássérült emberekkel, drogfüggőkkel, 2011-óta pedig elsősorban hajléktalan emberekkel dolgozom. 2015 tavaszán csatlakoztam a Habitat for Humanity Magyarország csapatához, az „Elsőként Lakhatást” program szociális munkásaként. Hitem, hogy van kiút a hajléktalanságból, a Habitat csapatánál eltöltött idő alatt konkrét tapasztalatokkal erősödött. A Habitat szellemisége számomra a kölcsönösen nyújtott támasz által kínált lehetőségeket jelenti. Az önkéntesekkel való közös építkezések során megtapasztalhatom az önzetlen segítség erejét, azok a hajléktalan, illetve volt hajléktalan emberek pedig, akikkel együttműködhetek, arra tanítanak, hogy hogyan tudok szociális munkásként nem ügyféllel, vagy klienssel, hanem egyenrangú partnerrel együtt dolgozni.

Kováts Bence

szapolitikai menedzser

A 4 Cities európai mesterképzés keretében a brüsszeli Université Libre-n szereztem geográfus-urbanista diplomát, majd a Fővárosi Önkormányzatnál városrehabilitációs programok tervezésében vettem részt. Érdeklődésem a településtervezés és a városrehabilitáció felől fordult a lakhatási problémák és a lakáspolitika felé. Jelenleg a Corvinus Egyetem Szociológia Doktori Iskolájának hallgatójaként a lakhatást érintő állami intézkedések területi és társadalmi hatásait vizsgálom. Úgy gondolom, az állam átgondoltabb lakáspiaci szerepvállalása nemcsak sok ember életkörülményein javítana, hanem a gazdaság számára is új lehetőségeket tudna teremteni.

Tüske Józsefné Évi

adminisztrációs asszisztens, Csurgó

2001-től a csurgói szervezet megalakulásától dolgozom a habitat munkatársaként. Előtte 19 évig egy helyi bankban voltam lakossági folyószámla ügyintéző. Miután létszámleépítés miatt munkanélkülivé váltam elvégeztem egy szoftverüzemeltetői tanfolyamot, a sikeres vizsga után pályáztam meg a meghírdetett adminisztratív állást. Az előző munkám során is meghatározó volt számomra, hogy emberekkel foglalkozhattam, amely a mostani feladatköröm miatt még jobban előtérbe kerülhetett, mert a programokban részt vevő családokkal az építkezés, felújítás befejezése után is folyamatosan kapcsolatot tartok, különböző emberi sorsokat ismerhettem meg, ami színessé, érdekessé teszi munkámat, szívesen végzem a családgondozással összefüggő feladatokat is.

Kiss Péter

lakossági adománygyűjtő menedzser

Számomra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, a fellépés a társadalmat érintő különféle problémák megoldása érdekében. Ez a fő oka annak, hogy eddigi munkáim során kizárólag civil szervezeteknél dolgoztam. A Habitathoz azért jöttem 2015 Novemberében, mert a lakhatási mélyszegénység véleményem szerint az egyik legfontosabb és legégetőbb probléma ma Magyarországon. A Habitatnál a forrásteremtésért vagyok felelős, fő célom, hogy olyan embereket találjak, akik támogatni szeretnék törekvéseinket és anyagi felajánlásukkal hozzájárulnak az otthontalanok megsegítéséhez.

Scheili Renáta

önkéntes- és közösségi menedzser

Az ELTE bölcsészkarán végeztem magyar és angol szakon, 2008 óta dolgozom a Habitat for Humanity önkéntes- és adományozói koordinátoraként. Munkám a hozzánk érkező külföldi önkéntes csapatok szervezése, a kapcsolattartás korábbi önkénteseinkkel és adományozóinkkal, és egyéb kommunikációs feladatok. Önkénteseink lelkesedése és tettrekészsége nap mint nap inspirál, magam is rendszeresen önkénteskedem.

Nagy Tibor

építésvezető

A Műszaki Egyetemen végeztem villamosmérnökként, illetve mérnöktanári diplomám is van. Korábban egy kisebb családi vállalkozásnál voltam építésvezető, itt főleg felújításokkal, karbantartással foglalkoztunk. A Habitat álláshirdetésére véletlenül bukkantam rá és már egy éve dolgozom itt építésvezetőként. A munkám mellett az "Indahouse" projekt önkéntese is vagyok, aminek keretében mélyszegénységben élő gyerekeknek, felnőtteknek szervezünk programokat Perén. A munkából és az önkéntességemből következik, hogy fontosnak tartom a rászorulók lakhatáshoz jutását, megsegítését.