Hírek

2018-05-18
Nem elérhető a számunk!

A szolgáltatónknál jelentkezett hiba miatt egészen május 24-ig, jövő csütörtökig nem leszünk elérhetőek a központi telefonszámunkon! 

Részletek
2018-01-31
A futás a <3-et is erősíti!

Állj mellénk és fuss a Habitat for Humanity Magyarország jótékonysági futó csapatával a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson (2018. április 14-15.), és támogasd a szervezet munkáját!

Részletek
2018-01-24
Építész gyakornokot keresünk!

A Habitat for Humanity Magyarország pályázatot hirdet nappali tagozatos építész hallgatók számára, ösztöndíj támogatás odaítéléséhez.

Részletek
2018-01-08
Kommunikációs gyakornokot keresünk!

A  Habitat for Humanity Magyarország pályázatot hirdet „Kommunikációs gyakornoki pozíció” betöltésére.

Részletek
2017-11-16
Lakáspolitikai elemzőt keresünk!

A Habitat for Humanity Magyarország szakpolitikai csapatába keres Lakáspolitikai elemző feladatkört ellátó személyt...

Részletek
2017-10-03
Éves jelentés 2016

A Habitat for Humanity Magyarország hatodik éve jelenteti meg éves jelentését a magyarországi lakhatási szegénységről. A 2016-os jelentés letölthető itt.

Részletek
2017-08-03
Terepi projektmenedzser állás

Terepei projektjeink koordinálásához keresünk építészeti és felújítási projektekben tapasztalt munkatársat.

Részletek
2017-07-31
32. SPAR Budapest Maraton a Habitattal

Készen állsz egy új kihívásra? Támogasd munkánkat adománygyűjtéssel és fuss (újra) a Habitat for Humanity Magyarország jótékonysági futó csapatával a 32. Spar Maraton Fesztiválon (2017. október 14-15.)! Tavaszi futóink hihetetlenül lelkes és ügyes adománygyűjtésén felbátorodva ezúttal 100.000 Ft-os adománycél kitűzésére kérünk Titeket!

Részletek
2017-07-27
Újpesti család jut igazi otthonhoz

A Habitat for Humanity Magyarország a Penny Markettel és az Újpesti Önkormányzattal együttműködésben újít fel egy szociális, önkormányzati bérlakást egy gyermekeit egyedül nevelő, fiatal anyukának. A támogatás mellett a Penny munkatársai két kezük munkájával teszik otthonossá a kis család otthonát. 

Részletek
2017-07-26
Ügyvezetői asszisztens és Irodavezető álláslehetőség!

A Habitat for Humanity Magyarország állást hirdet ügyvezetői asszisztens és Irodavezető pozícióra. Az ügyvezetői asszisztens és Irodavezető elsődleges feladata, hogy közvetlen adminisztratív támogatást nyújt az ügyvezető számára, valamint irányítja az iroda működését és felügyeli az irodai tevékenységeket. Szorosan együttműködik a Pénzügyi- és Adminisztrációs Igazgatóval, így biztosítva a pénzügyi folyamatok zavartalan működését.

Részletek
2017-07-24
Fotópályázatot indítunk

Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására indított fotópályázatot a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin. Az őszig tartó pályázati időszak alatt a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek tematizálják a magyar lakhatási helyzetet, illetve a fotográfia eszközével jelenítenek meg történeteket, élethelyzeteket.

Részletek
2017-07-03
A kormány előtt a javaslat

Öt és félezer ember támogatta aláírásával a Habitat for Humanity online petícióját, amely átfogó kormányzati reformot sürget a hazai bérlakásszektor rendbetételére. Az ezzel kapcsolatban kidolgozott szakmai javaslatcsomagját a Habitat ma mutatta be a kormányzat képviselőinek.

Részletek
2017-06-16
Tarthatatlan lakáspiaci helyzet

A legszegényebb réteg van kiszolgáltatva leginkább a jelenlegi, szabályozatlan bérlakáspiaci körülményeknek, a több százezer embert érintő helyzet pedig teljes régiók leszakadásához, sőt törvényen kívüli állapothoz is vezet – derült ki az ingatlanjogászokat és kutatókat tömörítő kerekasztal beszélgetésen, amelyet a Habitat for Humanity Magyarország tartott a napokban.

Részletek
2017-06-10
Több mint ötezer aláírás!

Több mint ötezren írták alá a Habitat for Humanity Magyarország online petícióját.

Részletek
2017-05-04
Nem járnak jól az albérlők

– A Habitat for Humanity állásfoglalása az „Airbnb törvényjavaslatról”

Részletek
2017-04-27
Energiaszegénység napjainkban

Azonnali intézkedéseket sürget a Habitat

Részletek
2017-04-25
A Habitat for Humanity Magyarország állásfoglalása a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényjavaslatról

Miért gondoljuk, hogy a készülő törvénymódosítás negatívan befolyásolhatja a civil szervezeteket és a civil szektort?

Részletek
2017-04-03
Bérlakáspolitikai reformot!

A hazai bérlakásszektor súlyos problémákkal küzd. A néhány év alatt másfél-kétszeresére emelkedett albérletárak és a megfelelő jogi védőháló hiánya kiszolgáltatottá teszi a bérlőket, de a lakástulajdonosok helyzete sem ideális. A Habitat for Humanity éppen ezért átfogó kormányzati reformot sürget, a legszükségesebb intézkedéseket tartalmazó szakmai petíciójának aláírására pedig köztéri installációval, „fekete” ingatlanhirdetésekkel és online figyelemfelkeltő kampánnyal ösztönöz a szervezet.

Részletek
2017-02-13
Készen állsz egy új kihívásra?

Fuss a Habitat for Humanity Magyarország jótékonysági futó csapatával a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson (2017. április 8-9.), és támogasd a szervezet munkáját!

Részletek
2017-01-30
“Újra kell színeznünk a magyar társadalom összetartó képét” - Új otthont avatott a Szimbiózis Alapítvány

A fogyatékkal és autizmussal élőkkel foglalkozó Szimbiózis Alapítvány új lakóotthont avatott a Miskolc melletti Baráthegyi Majorságban. A Baráthegyi Támogatott Lakhatás program keretében létreött “Szent Mihály Házban tizenkét fogyatékos fiatal fog lakni a következő években. Az ünnepi lakásavatáson több, mint százan gyűltek össze, akik az alapítvány munkáját segítők, céges és intézményes támogatók, illetve a ház megvalósulásában segítő partnerek képviselői voltak. Így kapott meghívást a Habitat f

Részletek
2017-01-17
Építésvezető helyettes munkatársat keresünk

A Habitat for Humanity lakhatási szegénységgel foglalkozó nemzetközi civil szervezet, amely egy igazságos lakáspolitika és az emberhez méltó otthonok megteremtéséért dolgozik. A Habitat for Humanity magyarországi szervezete önkéntes építkezési programjaihoz ÉPÍTÉSVEZETŐ-helyettes munkatársat keres.

Részletek
2017-01-17
Második esély a hajléktalan embereknek

Vállalati adományszervezési menedzserünk, Zsófi tegnap este a Petőfi TV-n nyilatkozott a szervezet " Második esély" programjáról.

Részletek
2017-01-16
Adó 1 % a lakhatásért!

A Habitat for Humanity Magyarországnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol minden ember méltó otthonban élhet. Célunkat a rászorulók közvetlen támogatásával és egy igazságosabb és befogadóbb magyarországi lakáspolitika elérésével kívánjuk megvalósítani.

Részletek
2017-01-06
Hogyan segítsünk másokon a mínuszokban?

A szélsőségesen hideg, akár hetekig tartó fagyos időben nagyon fontos odafigyelnünk az embertársainkra. Köztük  különösen azokra akik hajléktalanként,vagy nehéz körülmények közt, egyedül élnek. Magyarországon évente hozzávetőlegesen 250 ember hal meg kihűlés miatt a KSH adatai szerint. A közhiedelemmel ellentétben azonban a halálesetek kétharmada nem az utcán, hanem a saját, fűtetlen lakásokban történik.

Részletek
2016-11-23
Új megoldásokra van szükség

Új modellek kellenek a bérlakásszektor bővítésére

Részletek
2016-11-21
Átmeneti otthonból egy új élet felé

A Habitat for Humanity lakásfelújítással, a Procter & Gamble pénzadománnyal és önkéntesekkel segít

Részletek
2016-10-28
Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon

Meghívó szakmai konferenciára

Részletek
2016-10-26
Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon

A konferencia programterve

Részletek
2016-10-19
Piacképes építőipari szaktudást profiktól

Piacképes tudást kapnak azok a fiatalok, akiket a Habitat for Humanity Második Esély programjában a Saint-Gobain munkatársai oktatnak.

Részletek
2016-10-10
Elsőként Lakhatást Szakmai Nap

Meghívó

Részletek
2016-10-04
Méltatlan körülmények között élünk

A Lakhatási Világnapon fel kell tennünk a kérdés, hogy a kormány mit tesz az emberek lakhatási helyzetének javításáért?

Részletek
2016-09-20
Egyedülálló anya jut otthonhoz

Egy gyermekét egyedül nevelő édesanya jut otthonhoz a Habitat for Humanity „Második Esély” programjának segítségével Zuglóban. A vállalati, önkormányzati és civil összefogás eredményeként létrejött program a család hosszú távon megfizethető otthonát biztosítja.

Részletek
2016-08-19
Méltó otthonokért dolgozunk

Gyűjtést indított a Habitat for Humanity Magyarország, hogy minél több nehéz sorsú család lakhatásán tudjon segíteni.

Részletek
2016-08-16
Nem kényszerintézkedéssel kell kezelni

Csak megfelelő lakhatás és lakásfenntartási támogatás biztosításával előzhető meg az időjárás szélsőségei miatti veszélyhelyzet, és nem kényszerintézkedéssel - reagált a Habitat for Humanity Magyarország a szociális és a gyermekvédelmi törvények módosítási előterjesztésére.

Részletek
2016-08-04
Falak és tető

A Habitat for Humanity Magyarország és a Wienerberger közös pályázata civil szervezetek, egyházak és önkormányzatok számára rászorulók lakhatásának javítása érdekében (új építés, felújítás)

Részletek
2016-07-06
Továbbra is mély a lakhatási válság

Megjelent a 2015. évi jelentés a lakhatási szegénységről

Részletek
2016-06-30
A hajléktalanságból kivezető utak - Brüsszel

Az Erasmus+ Stratégiai Partnerség „A hajléktalanságból kivezető utak” projektje Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Csehországban működő, hajléktalan emberekkel foglalkozó szervezeteket fog össze.

Részletek
2016-06-29
Lakáshoz jutnak rászoruló családok

A Habitat for Humanity Második Esély programjának keretében több család is felújított bérlakásokba költözhet 2 budapesti kerületben

Részletek
2016-06-06
Segítség a Metlife-tól

A MetLife Inc. bejelentette, hogy a Special Olimpics-szel és a Habitat for Humanity-vel összefogva Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régió valamennyi országában lehetőséget biztosít munkatársai számára, hogy önkéntes feladatokat vállaljanak különböző közösségi projektekben.

Részletek
2016-06-01
Az új cafeteriáról

A hamarosan szavazásra kerülő, bérlakásokra is kiterjedő, adómentesen nyújtható munkaadói lakhatási támogatás javaslatát véleményezte a Habitat for Humanity Magyarország.

Részletek
2016-05-19
Civilek a költségvetésről

Részletes javaslatot mutatott be tizenhat civil szervezet a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban.

Részletek
2016-04-26
Ezekre figyelj!

Ha szeretnéd tudni, hogy 1 %-od mire költjük, kérjük add meg a nyilatkozaton adataidat, hogy tájékoztathassunk!

Részletek
2016-04-18
Otthonteremtésért futottunk

Olimpiai bajnokunk a Vivicittá Városvédő futáson a Habitat for Humanity Elsőként Lakhatást!programjának nagyköveteként vett rész.

Részletek
2016-03-22
NOK: támogatás a tehetőseknek

A NOK egy újabb olyan lakáspolitikai intézkedés, amely állami támogatáshoz juttatja a jobb jövedelmi helyzetűeket

Részletek
2016-03-03
Lejárt a kilakoltatási moratórium!

Március 1-jével lejárt a kilakoltatási moratórium. CSOK és ÁFA-csökkentés ide vagy oda,mostantól rengeteg családnak válhat bizonytalanná a lakhatása.

Részletek
2016-02-28
A hajléktalanságból kivezető utak - Varsó

Az Erasmus+ Stratégiai Partnerség „A hajléktalanságból kivezető utak” projektje

Részletek
2016-02-22
Neked jár a CSOK?!

Vonzónak találod a CSOK-ot, és szeretnéd megtudni, hogy akár már két gyerekkel, vagy használt lakásra is igényelhető-e?

Részletek
2016-02-19
Ne váljanak hajléktalanná!

Egy szerény támogatás-növelés nem fogja megoldani az állami gondozásból kikerülők lakhatási problémáit.

Részletek
2016-02-10
Összefogással lehet kiutat találni

Gábor 15 év hajléktalanság után jutott otthonhoz a Habitat for Humanity Elsőként Lakhatást! programjának köszönhetően.

Részletek
2016-01-20
Növekedhetnek az egyenlőtlenségek

A területi egyenlőtlenségeket is növelheti a kormány új lakáspiaci intézkedéscsomagja.

Részletek
2015-11-30
Erasmus+ projekt - Bukarest

Az Erasmus+ Stratégiai Partnerség „A hajléktalanságból kivezető utak” projektje

Részletek
2015-10-30
A hajléktalanságból kivezető utak - Prága

Az Erasmus+ Stratégiai Partnerség „A hajléktalanságból kivezető utak” projektje

Részletek
2015-10-29
Nem javult a lakhatási helyzet

Elkészült a Habitat for Humanity Magyarország 2014. évi jelentése a lakhatási szegénységről.

Részletek
2015-10-15
Otthontalan családok jutnak lakáshoz

Idén a karácsonyt már saját lakásában ünnepelheti két kisgyermekes, otthontalan család „Második Esély” programunk segítségével Zuglóban.

Részletek
2015-10-10
Üzentek az emberek a kormánynak

Lakhatási Konzultációnkon több, mint száz üzenetet gyűjtöttünk össze.

Részletek
2015-10-02
Magyarországon lakhatási válság van

Nincs igazán ok az ünneplésre a lakhatási világnap alkalmából, mert ma Magyarországon lakhatási válság van, méghozzá elsősorban megfizethetőségi válság.

Részletek
2015-09-10
Kérjük a kormányt a válság kezelésére!

A Habitat for Humanity-nél hiszünk benne, hogy mindenkinek joga van az emberhezméltó hajlékhoz, ahol biztonságban megpihenhet, tisztálkodhat és étkezhet.Napjainkban Magyarországon ez nem teljesül: tömegek éjszakáznak a röszkeikukoricásban, a pályaudvarokon, de a befogadóállomásokon sincsenek méltó körülmények. Arra kérjük a kormányt, hogy az alapvető emberiességnek megfelelően kezelje a válsághelyzetet és nyújtson valódi segítséget!

Részletek
2015-07-14
Nőnek a szegények költségei

Idén március 1-jével megszűnt a normatív lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás. A Habitat for Humanity Magyarország felmérte, hogyan változott a lakhatási támogatások mértéke, a segélyezettek köre, és milyen hatással lehet ez a rászorulók lakhatási helyzetére.

Részletek
2015-07-02
Berki Krisztiánnal építkezünk

Berki Krisztián a Habitat önkénteseként kalapácsot és vésőt fogott, hogy segítsen méltó otthont teremteni hajléktalan embereknek.

Részletek
2015-06-29
Ez a magáncsőd keveseknek segít

A Habitat for Humanity közleménye az életbe lépő magáncsődről.

Részletek
2015-06-06
Otthonokat építünk!

Mindig örömteli, amikor számot vetünk elért eredményeinkkel. Ezt az örömöt és büszkeséget szeretnénk megosztani.Beszámolunk Elsőként Lakhatást!-és HabitatPont programunk sikereiről és szakpolitikai érdekérvényesítésben tett lépéseinkről.

Részletek
2015-05-04
Sztárok szavalnak a jobb otthonokért

Berki Krisztián olimpikon, Hajós András és Szekeres Nóra szavalással hívják fel a figyelmet a rossz lakhatási körülmények között élő gyerekek helyzetére.

Részletek
2015-05-01
A 2016-os költségvetés

A Habitat for Humanity Magyarország a 2016. évi központi költségvetésről szóló T/4730. számú törvényjavaslatot lakhatási szempontból vizsgálta meg.

Részletek
2015-04-30
Erasmus+ Stratégia Partnerség

Az Erasmus+ Stratégiai Partnerség „A hajléktalanságból kivezető utak” projektje Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Csehországban működő, hajléktalan emberekkel foglalkozó szervezeteket fog össze.

Részletek
2014-10-03
Leginkább a gyerekeket sújtja

Gyermekálmok háza épül a Lakhatási világnapra a budapesti Örs vezér téren.

Részletek
2015-04-10
2015-ben is elindul az „Elsőként Lakhatást!” Program!

10 lakást újítunk fel hajléktalan emberek számára.

Részletek
2015-02-25
Gondolatok az adósságkezelési szolgáltatás megszüntetésével kapcsolatban

Letölthető tanulmányok

Részletek
2014-11-27
Gyerekek, akik először fürdenek kádban, szülők, akiknek nem kell aggódniuk a hideg miatt

A tél beköszöntével lezárultak a HabitatPont idei építkezései. Idén 63 mélyszegénységben élő család otthona lett melegebb, egészségesebb, élhetőbb.

Részletek
2014-11-14
Házavató Nagymaroson

Összefogással új otthonba költözhetett három árvízkárosult család

Részletek
2014-10-18
Valódi változások indultak el Mátraverebélyen

A Településfejlesztési Kerekasztal munkájáról rövid videó filmet készítettünk.

Részletek
2014-10-06
A Lakhatási világnapra megépült a Gyermekálmok háza

A lakhatási szegénységben élő gyerekek problémáira hívta fel a figyelmet a Habitat for Humanity Magyarország Lakhatási világnapra szervezett akciója.

Részletek
2014-07-23
Elkészült a szervezet Közhasznúsági Jelentése

Több más civil szervezettel együtt néhány éve a Habitat is tagja az Etikus Adománygyűjtő Szervezeteknek.

Részletek
2014-07-04
Újpesten az ártérről lakásba költöztek kunyhókban élő hajléktalan emberek

Öt szociális bérlakásba költözhettek hajléktalan emberek Újpesten. Az új bérlők korábban ártéren épített kunyhókban éltek, melyeket rendszeresen veszélyeztetett a dunai árhullám.

Részletek
2014-06-18
Az érintettek bevonásával lehet javítani a mélyszegénységben élők helyzetén

A roma szegregátumokban élők kirekesztettségének és lakhatási szegénységének csökkentése érdekében 2013 őszén indítottuk el településfejlesztési programunkat.

Részletek
2014-06-04
Növekvő lakhatási szegénység

Éves jelentést adott ki a Habitat a lakhatási szegénységről

Részletek
2014-05-08
Mélyszegénységben élőket segítünk jobb otthonhoz

Elindultak a HabitatPont idei építkezései. Az első magyar építőanyag adománybank mélyszegénységben élő családok lakhatását javítja szaktudás átadásával, közösségépítéssel és nagyon olcsó építőanyaggal.

Részletek
2014-04-28
Elsőként Lakhatást!

A hajléktalan emberek lakásba költöztetése működőképes modell. A Habitat for Humanity Magyarország, A Város Mindenkié Csoport és a Kőbányai Önkormányzat közös sajtóközleménye.

Részletek
2014-03-25
Csekkcsökkentés fenntartható módon!

Az energiaszegénység a magyar családok egyötödét érinti.

Részletek
2014-03-21
Energiatakarékos otthonokért dolgozunk

Magyarországon az alacsony jövedelmű családoknak óriási terhet jelent a közüzemi számlák, különösen a fűtés költségeinek kifizetése.

Részletek
2014-03-07
Állásfoglalásunk a kunyhóbontásokról

Budapesten több száz hajléktalan ember él kunyhókban.

Részletek
2014-02-20
Pénzügyi tervezésben és szervezetfejlesztésben nyújt segítséget a KPMG

Ötödik éve hirdeti meg Felelős Társadalomért programját az egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó és könyvvizsgáló cég.

Részletek
2014-01-10
Mélyszegénységben élők otthonainak felújításában segít a Prezi

A tavalyi közös munka után idén is hozzájárul a lakhatási szegénység csökkentéséhez a a világkarriert befutott prezentációs programot fejlesztő vállalkozás.

Részletek
2013-12-10
24 milliós támogatást kapott a Habitat

Közel 60 család lakhatási problémáin enyhíthet a Habitat for Humanity Magyarország új támogatójának, a Saint- Gobain Initiative Foundation-nek köszönhetően a jövő évben.

Részletek
2013-11-26
Hogyan lehet több szociális bérlakás Magyarországon?

A nem hasznosított magánlakások szociális célra való felhasználásával, Szociális Lakásügynökségek létrehozásával több tízezer család lakhatási gondjait lehetne enyhíteni.

Részletek
2013-10-10
2014-ben folytatódik lakás-hőszigetelési programunk

A lakás-hőszigetelési programban önkéntesek segítségével alacsony jövedelmű családok ingatlanjait szigeteljük.

Részletek
2013-10-09
A lakáspolitika nem éri el a szegényeket! - Lakhatási Világnap

Magyarországon ma több százezer család számára kielégíthetetlenek az olyan alapvető szükségletek, mint a fűtött lakás vagy a vezetékes ivóvíz. Erre hívta fel a figyelmet az ENSZ Lakhatási Világnapon a Habitat for Humanity Magyarország.

Részletek
2013-09-13
Válságban a szociális lakásszektor

A poszt-szocialista országok lakhatási problémáira megoldást kereső három napos konferencia kezdődött ma Budapesten a Habitat for Humanity Magyarország és a Városkutatás Kft. szervezésében „A magán lakásbérleti szektor térnyerése a rendszerváltó országokban” címmel. A konferencia résztvevői arra keresik a választ, hogy megoldást jelenthet-e a régióban tapasztalható lakhatási válságra a szociális lakásügynökségek bevezetése.

Részletek
2013-07-08
Dagassz sarat, tapassz falat!

Hagyományos, sártapasztásos házfelújítási technikát elevenítettünk fel más civil szervezetekkel együtt a Nógrád megyei Kállón.

Részletek
2013-06-14
Újabb nehéz helyzetű családok házait szigeteli a Habitat

Folytatódnak az önkéntes építkezések Vác környékén

Részletek
2013-06-05
A roma népesség lakáshelyzete lényegesen rosszabb, mint az átlagé

Megjelent a civil szervezetek, köztük a Habitat for Humanity Magyarország jelentése a kormány romapolitikájáról.

Részletek
2013-05-31
Adhat Vonal

2012 beszámoló

Részletek
2013-05-29
Százezrek lakhatása bizonytalan Magyarországon

A Habitat for Humanity Magyarország elkészítette legfrissebb Lakhatási jelentését, mely a 2012-es év legsúlyosabb lakhatási problémáit, és a szakpolitikai válaszokat mutatja be.

Részletek
2013-04-23
Energiatakarékossági kiadványok

Az alább letölthető dokumentumokat az energiatakarékossági képzésünkön részt vevő családok számára készítettük. Reméljük, Önök is hasznosnak fogják őket találni.

Részletek
2013-03-14
Elindultak az önkéntes építkezések Vác környékén

Rosszul szigetelt, kifűthetetlen lakásokat újít fel Vác környékén a Habitat for Humanity Magyarország önkéntesek segítségével. A három családnak olyan magas a fűtésszámlája, hogy nemhogy a fűtés korszerűsítésére, de az alapvető szükségletekre is kevés a jövedelmük. Március közepén a Nógrád megyei Berkenyén indult a Habitat 2013-as önkéntes programja.

Részletek
2012-11-23
Nem szabálysértők, de hajléktalanok – komplex program kell a gondok enyhítésére

A Habitat for Humanity Magyarország üdvözli az Alkotmánybíróság határozatát, amely megszünteti a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatának szabálysértési szankcionálását. A szervezet különösen előremutatónak tartja, hogy az AB indoklása szerint a hajléktalanság szociális probléma, amit az államnak a szociális igazgatás eszközeivel kell kezelnie.

Részletek