A Településfejlesztési Kerekasztal munkája Mátraverebélyen

2014-06-17

A Habitat for Humanity az International Visegrad Fund támogatásával 2013 őszén indította el projektjét, melynek célja egy magyarországi pilot program indítása, valamint közép-európai civil szervezetek modellprogramjainak megismerése a roma szegregátumokban élők kiszolgáltatottságának, kirekesztettségének és lakhatási szegénységének csökkentése érdekében.

Mátraverebélyen a településfejlesztési programmal elsősorban a mélyszegénységben élő családok helyzetén igyekeztünk javítani.

A helyi vezetők, külső szakértők részvételével zajló beszélgetések teljes valójukban tárták fel a településen él családok problémáit. A problémákat megismerve közösen dolgoztunk ki megoldási javaslatokat. A változások néhány ponton már el is indultak: új szociális rendelet lépett életbe, az önkormányzat erőfeszítéseket tett a szegény családok adósságrendezésének ügyében, néhány intézkedéssel pedig javult a helyi oktatás színvonala.

A Településfejlesztési Kerekasztal munkájáról és annak eredményeiről kisfilm készült, melyet ezen a linken lehet megtekinteni:

Településfejlesztési program Mátraverebélyen