Az Elosztó Projekt keretében 2018 és 2020 között készült Szegénység, energiaszegénység, nők című tanulmányban a szabályozási kérdések tárgyalását követően azon társadalmi csoport helyzetét vesszük górcső alá, amely szegénységi kockázata folyamatosan nőtt az elmúlt évtizedek elhibázott társadalompolitikájának következtében. Ez az írás éppen ezért az energiaszegénységi szempontból is sérülékeny társadalmi csoportok szempontjából a nők helyzetét taglalja részletesebben.  Úgy látjuk, hogy energiaszegénységi és – úgy általában – szegénységi és össztársadalmi vetületben is méltatlanul kevés szó esik a magyarországi nők egyre romló helyzetéről.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és az Esély Labor Egyesület munkatársai által írt összefoglalón túl, a korábban már hivatkozott tanulmányból érzékletes képet kaphatunk arról, hogy egy baranyai zsákfaluban mindez hogyan jelenik meg a mindennapokban.

A tanulmány ide kattintva olvasható el.

The post Betlen Anna, Jász Krisztina, Sáfrány Réka: Szegénység, energiaszegénység, nők appeared first on Elosztó Projekt.