fbpx

Ahol a bontott építőanyagért köszönet jár

Megérkeztek az első adományok a HabitatPontba! Két magánadományozónak  és két intézménynek jár a köszönet a bontott építőanyagok felajánlásáért.

foti_adomany_fb.jpg

A HabitatPontban építőanyag-adományokat fogadunk és juttatunk el mélyszegénységben élő családoknak, akiket szaktudással és közösségépítéssel is segítjük abban, hogy javítsanak otthonaik állapotán. Olyan közösségekben dolgozunk, ahol a házak felújítása nem esztétikai igényt valósít meg, hanem életveszélyes és egészségkárosító állapotokat szüntet meg.

Magyarországon az építkezéseknél keletkezett, megmaradt és bontott anyagot a 2004-ben született jogszabály szerint (45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól) „tilos  elhagyni, felhalmozni, ellenőrizetlen körülmények között elhelyezni, kezelni”. A szabályozás mindenkire vonatkozik, alapítványunknak pedig bárki felajánlhatja megmaradt építőanyagát, legyen szó tégláról, sóderről, vagy akár kibontott nyílászárókról, így a környezet tehermentesítése mellet a leginkább rászorulókat is segíti.

Fóti és fehérvári adományozóink

A fóti önkormányzat egy bölcsőde felújítása során ajánlott fel bontott beltéri ajtókat, karnisokat, armatúrákat, szanitereket és beépített szekrények szétbontása során keletkezett újrafelhasználható faanyagot.
Fóton a városi sportegyesület, a Fót SE 300 db kisméretű téglát ajánlott fel, amelyből leomlott kéményeket tudunk újjáépíteni. A Fóton felajánlott anyagok elszállításában a bagi programban résztevő Buksy és Misi segített.
Magánadományáért a székesfehérvári Czeinerné dr. Bükki Máriának  jár a köszönet, aki mosogatót, csaptelepeket és szanitereket ajándékozott a HabitatPontnak és a fóti Kakuk Tündének, akit több raklapnyi tetőcserepet ajánlott fel a mélyszegénységben élő családoknak. A cserepek rakodásánál is Bagról jött a segítség: Janó és Buksy dolgozott a furgon ki- és bepakolásánál.

A HabitatPont szívesen fogad építőanyag adományokat Gödöllő és Budapest környékéről, minderről és a programról bővebb információ a program honlapján.

Kapcsolódó cikkek