fbpx

Közösségi felújítások – avagy mit csinálunk HabitatPont porgramunkban?

Büszkeség, szaktudás és összefogás -sikertörténetek a szegregátumban.

 A HabitatPont komplex szolgáltatást nyújt a mélyszegénységben élő közösségek számára: tanácsadással, szerszámkölcsönzéssel és közösségépítéssel segíti a résztvevő családokat abban, hogy önállóan, de egymást is segítve képesek legyenek javítani lakhatási körülményeiken.

nonap2.jpg

2014-ben három helyszínen: Bagon, Mátraverebélyben és a Baranya megyei Ág községben összesen 62 mélyszegénységben élő család ingatlanán 74 javítási/felújítási projektet támogattunk, amelyekben ügyfeleink összesen 3100 órát töltöttek egymás otthonainak felújításával.A számok mögött dolgos családok állnak, akik tetőket javítottak, hogy ne ázzanak a falak és nyílászárókat cseréltek, hogy ne fázzanak a gyerekeik télen. Életek változtak meg ott, ahol fürdőszobát alakítottak ki és gyermekek először fürödhettek kádban. 

Idén Mátraverebélyen és Bagon ismét elindult programunk, melynek célja, hogy télre kifűthető és biztonságos legyen a résztvevők otthona és annak környéke.

Mátraverebélyen 30 család jelentkezett a programra, Bagon 16 családdal indult el az idei munka. A résztvevők április óta rendszeresen önkéntes munkát végeznek és ezzel gyűjtik a kedvezményes vásárlásra jogosító pontokat. 
Idén az alábbi csomagokból választhatnak a családok: 
– nyílászáró csere
– tetőjavítás
– kéményjavítás
– kerítés építés
– kályha 
– betonozási munkák

A közös munka eredményeként nemcsak az életkörülmények javulnak: a közös és sikeres felújításoknak köszönhetően a programhoz csatlakozott emberek hinni kezdenek magukban és egymásban.

Kapcsolódó cikkek