fbpx

Bianka eddig nem tudta mit jelent a szó: otthon

Mi a Habitat for Humanity-nél azért dolgozunk, hogy minden gyermek, így Bianka is biztonságos otthonban nőhessen fel. Áprilisban a Habitat Második Esély programjának köszönhetően Bianka és családja szociális bérlakásba költözhetett családok átmeneti otthonából.

bianka_1.jpg

Csaba és Annamária két gyermeket nevelnek: a tinédzser Vanesszát és kishúgát, Biankát. A családnak soha nem volt saját lakása. Csaba és Annamária keményen dolgoztak azért, hogy megadják gyermekeiknek mindazt, amire szükségük van. Egyvalamit azonban ők sem tudtak segítség nélkül: otthont teremteni a gyermekeik számára.

A család vidékről költözött Budapestre, hogy rendszeres munkát találjanak. Szülőfalujukban csak a nyári szezonmunkánkra lehetett számítani, Csaba viszont jobb életet, kiszámíthatóbb jövőt szeretett volna gyermekeinek teremteni. A fővárosban munkát mindketten találtak, de keresetükből megfizethető, fenntartható albérletre már nem futotta. Családok átmeneti szállóján találtak csak olyan lakhatási lehetőséget, amit megengedhettek maguknak: itt viszont csak korlátozott ideig lakhatnak a családok. Így évekig szállóról szállóra költözött a család.

„Sokat gondolkoztunk azon, hogy innen hova? Örökös bizonytalanságban telt az életünk.”- mesélte Annamari.

2015-ben a Szociális Rehabilitációs Alapítvány otthonában lakva kerültek be a Habitat Második esély programjába, ami lakhatásukat vesztett családokon segít. A Habitat, a lakást felajánló önkormányzat és önkéntesek segítségével egy lerobbant állapotú szociális bérlakást újított fel számukra. A munkálatokból Csaba és Annamari is kivette a részét.

00256131.jpegA Szociális Rehabilitációs Alapítvánnyal együttműködésben a Procter and Gamble támogatásával és Zugló Önkormányzatának segítségével tudta a Habitat 2015-ben  Második Esély programját megvalósítani és ezzel új életet biztosítani Csabáéknak.

„Megható volt együtt dolgozni az önkéntesekkel, akik azért segítettek, hogy nekünk otthonunk legyen!” –mesélte Csaba.

A szoba-konyhás lakás felújítása a tervezettnél több időt vett igénybe, így hosszú várakozás után, tavasszal tudott a család beköltözni. „Még most sem hiszem el, hogy lett egy hely, amire azt mondhatjuk, hogy az otthonunk.”- mondta már az új lakásban Annamari.

A Habitat Második Esély programja idén is folytatódik. Kérjük, add adód 1%-át a Habitat for Humanity-nek, hogy minél több családnak biztosíthassunk méltó otthont!

Adószám: 18672772-2-42

372_2016_02_12_09_53_28_annamriabiankascsabaleendotthonukajtajban.jpg

Kapcsolódó cikkek