fbpx

Csak kapkodom a fejem, mennyire könnyen kerülhetünk utcára..

A Habitat for Humanity Magyarország kampányt indított az otthontalan családok megsegítésére.  Papp Szabival, a Supernem frontemberével a kampány kapcsán az otthonról, az apaságról és azokról a szerencsétlen helyzetbe került családokról beszélgettünk, akik nem tudják megfizetni lakhatásukat.

Habitat: A Habitat for Humanity azért dolgozik, hogy mindenki megfizethető, méltó otthonban élhessen.  Apaként neked mit jelent az otthonod?

 p21.jpg

P.SZ.: Apaként, szülőként megváltoznak a játékszabályok. Nem én, hanem ő van az első helyen, persze magadat nem a padló alá döngölve. A gyerekemnek éreznie, tudnia kell azt, hogy biztonságban van, hogy figyelnek rá.  Ehhez viszont nekünk szülőknek is figyelnünk kell egymásra, figyelnünk kell magunkra, és azoknak az embereknek is figyelniük kell ránk, akik a társadalmat befolyásoló döntéseket hozzák.

Habitat: Magyarországon közel 300.000 családnak van szüksége megfizethető bérlakásra. Az utcára kerülő családok teljesen szétszakadnak: a kiskorú gyerekek állami gondozásba kerülnek, a szülők hajléktalan szállóra vagy az utcára. Sokan az utcára kerülve veszítik el munkájukat, és ezzel a reményt is arra, hogy valaha talpra tudjanak állni. Mit gondolsz erről  problémáról?

P.SZ.: Én úgy gondolom, hogy egy igazi otthon nélkül az ember nem tud igazán megnyugodni, nem tud igazán magára koncentrálni, megtanulni kívülről nézni saját magát és felfedezni a helyét a világban, így hasznos része lenni a társadalomnak, munkájával, hozzáállásával előbbre vinni, segíteni azt.

A gyermekvállalás egy nagyon kényes dolog, és egyben az élet értelme is! Csak kapkodom a fejem, mennyire könnyen kerülhetünk utcára, akár egy félregépelés miatt.

A kisgyermekes családok vannak a legnagyobb veszélyben, ugyanis a nyomás, a szülői felelősség, a jövővel való foglalkozás és a labilitás nyomasztó érzése sok magyar család életét árnyékolja be. Ezzel a kérdéssel, – akárcsak az egészségüggyel  – az éppen porondon levő kormánynak kötelessége lenne foglalkozni, mert az alapoktól az életbe való kilépés nehéz útválasztóinál kell segítséget adni ahhoz, hogy egészséges emberek,  egészséges társadalmat  alkothassanak!

Hiszek abban, és a saját bőrömön is tapasztalom, ha eggyel jobban odafigyelsz a melletted álló, melletted élő emberre akkor nem csak az ő napját, életét teheted szebbé, hanem a tiédet is! A civil szervezetek jelenlétükkel, munkájukkal biztonságot hoznak a rászoruló emberek életében.

 

Segítsd az otthontalan családokat, támogasd a Habitat for Humanity-t!

 

 

Kapcsolódó cikkek