fbpx

“Emlékszem, milyen büszke voltam a házunkra” – történet egy dél-karolinai kisfiúról, akinek valóra váltak az álmai

 

boris_henderson_us.jpg

Boris Henderson ma a dél-karolniai Charlotteban él, kétgyermekes családapa, egy ingatlanügynökség pénzügyi igazgatója, a Habitat for Humanity Charlotte tisztségviselője. Aki gyerekkorában ismerte, az nem hitte volna, hogy ilyen sokra viszi – meséli nevetve. Élete első tizenegy évét ugyanis egy vezetékes víz nélküli házban élte, majd családjával együtt a város legveszélyesebb környékére költözött. 

Már első osztályban bukott, később is csak elégséges jegyeket tudott hazavinni az iskolából.

Pályája azonban egészen más ívet vett, mikor új házba költöztek, méghozzá az Olimpia Park városrehabilitációs övezetbe, ahol a helyi Habitat épített akkoriban házakat a rászorulóknak.

“ Emlékszem, milyen büszke voltam a házunkra.” – meséli Boris. – “ Emlékszem az önkéntesekre, meg arra, ahogy bámultam a csillárt és azt gondoltam, milyen gyönyörű. Életemben először lett külön szobám, a saját élettér pedig nagyon sokat segített abban, hogy rájöjjek ki vagyok igazából.”

Az új ház pedig sokkal többet jelentett még a saját élettérnél is. A programban való részvétel ugyanis olyan kapcsolatokhoz segítette hozzá fiatalként Borist, hogy középiskolás évei alatt kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően egy ügyvédi irodánál kezdett el dolgozni, ahonnan már az egyetemre vezetett az útja. Biológusként diplomázott majd tanulmányait folytatva a Wake Forest Egyetemen MBA diplomát szerzett.

“ Nagyon szerencsésnek tartom magam. – folytatja a történetét.- Keményen megdolgoztam a céljaimért, de az igazság az, hogy rengeteg önzetlen segítséget is kaptam a környezetemtől.”

Tapasztalataival és tudásával a mai napig a Habitat Charlotte munkáját segíti, aktív formálója a jelenlegi programoknak is.

“Különleges helyzetben vagyok, hisz a Habitat munkáját annak  a 11 éves kisfiúnak szemszögéből is látom, akin segített a szervezet.”

Érdekel mivel foglalkozik a Habitat a világ körül?

További történetekért, érdekességekért látogass el a Habitat for Humanity nemzetközi oldalára:

http://www.habitat.org/stories

Kapcsolódó cikkek