fbpx

“Sose gondoltunk rá, hogy saját házunk lehet” – történet a jazz zenéről, egy fiatal párról és egy lila házról

-0090611203281ad6.JPG

A new orleans-i származású Matt gyerekkorától fogva a jazz zene szerelmeseként jazz szaxofonosként játszik a Dirty Bourbon River Show jazz formációban. Barátnőjével, Valentine-el pár éve nem gondolták volna, hogy egy lila ház boldog tulajdonosai lehetnek valaha is.

“ Sosem gondoltunk rá, hogy saját házunk lehet – meséli Matt, – zenészként sosem kerestem annyit, hogy ez egyáltalán megengedhessük magunknak.”

A pár egy Habitat program keretében épített ház tulajdonosától hallott először a lehetőségről, majd egy információs napon ismerkedett meg a helyi szervezettel, amellyel rövid idő alatt meg is született a partnerség. A Habitat helyi szervezetével kötött szerződés keretében egy kamatmentes hitelhez juthatott a két fiatal, amiért cserébe háromszáz önkéntes munkaórát kell majd ledolgozniuk a következő építkezéseken.

“ Nagyon izgatottak voltunk, amikor kiderült, hogy tényleg befektetünk egy saját házba és egyben a jövőnkbe is. Ahogy annak is nagyon örültünk, hogy ebbe a szomszédságba kerülhetünk”.- szögezi le Matt.

Az új ház ugyanis a Harry Connick Jr, zongoraművész és Branford Marsalis jazz szaxonfonos által megálmodott és a new-orleansi Habitattal közösen megvalósított Musicians’ Village városrésztől pár perc sétára épült meg a fiatal pár és habitat önkéntesek segítségével.

“Jó érzés, hogy részese lehetek a város kulturális életének és erősíthetem a helyi jazz zenészek táborát is. – mondja el Matt, aki maga is szaxofonon és klarinéton játszik, illetve állandó zenekara mellett több jazz formáció tagja.

A kulcsokat a pár tavasszal vehette át frissen épült lila házához, az átadó ünnepségre pedig szép számmal jöttek el a fiatalok barátai mellett a házat felépítő önkéntesek is.

Érdekel mivel foglalkozik a Habitat a világ körül?

További történetekért, érdekességekért látogass el a Habitat for Humanity nemzetközi oldalára:

http://www.habitat.org/stories

Kapcsolódó cikkek