fbpx

“Rengeteget kaptam a részvételtől.. ” – Bemutatkozik a MetLife és Habitat partnerség

Ha kell, falakat bontanak, süteményt sütnek vagy tíz kilométert futnak egy jó ügyért – idén második éve működik együtt a MetLife és a Habitat for Humanity Magyarország. A partnerség eddig az első önkéntes napok kalapácsütéseitől a jótékonysági sütisütésen át egészen az idei október SPAR Maratonon részvételig tartott, ahol több mint nyolcvan Metlife futó teljesítette a 10 kilométeres távot a rászoruló családok lakhatáshoz jutásáért. Az együttműködés részleteit, illetve az önkéntesek élményeit egy cikkbe gyűjtöttük.
metlife_2016.jpg

A tavalyi évben egy önkéntes nappal indult a partnerség a MetLife biztosító  és a Habitat for Humanity Magyarország között. A társaság munkatársai akkor két lakást, köztük egy egyedülálló hajléktalan asszony, Lívia zuglói lakását segítettek felújítani.

dori2.jpg

“Csak remélni tudom, hogy segítettem és nem hátráltató tényezője voltam a munkáknak. Mondjuk úgy, hogy festésből, falcsiszolásból, glettelésből, sőt még gipszkartonozásból is kivettem a részem.  Legjobban eddig a glettelést élveztem, viszont idén elhatároztam, hogy addig nem nyugszom, míg a Habitatnak köszönhetően meg nem tanulok csempézni, járólapozni.” – mondta el a felújításban részt vevő Tomcsa Dóri, a MetLife munkatársa, majd hozzátette: “Azt szeretem az önkéntes munkában a legjobban, hogy én is adhatok valamit a „közösségnek”, segíthetek embereknek, láthatom a két kezem, a kezeink munkájának a gyümölcsét. Ezen felül magam is rengeteget kapok a programokban való részvételtől: megismerhetek sok érdekes és értékes embert, a kőműves munka alapjait sajátíthatom el.

A programban résztvevő, korábban hajléktalan Lívia az idei év elején be is tudott költözni új otthonába, azóta a környéken kapott munkát és be is rendezkedett a MetLife segítségének is köszönhetően. A nyári építkezéseket egy adventi jótékonysági süteményvásár követte, ezúttal már a MetLife irodaházban. A karácsonyhoz közeli eseményre a munkatársak többek közt zserbóval, csokitortával és pozsonyi kiflivel készültek, így nem is csoda, hogy majdnem minden elfogyott a nap végére. 

sutisutes.JPG

. A sütemények árából befolyt összeg pedig a Habitat munkáját segítette….

sutisutes2.JPG

Az első év lendülete idén még tovább fokozódott, harminc önkéntes dolgozott velünk az építkezéseken ebben az évben.  Ezúttal egy egyedülálló anyukának és két gyermekének segítettek méltó otthonhoz jutni, akik idén októberben be is költözhettek a teljes körűen felújított lakásba. A csapat először főleg a bontási munkákkal járó építési törmelék elhordásában, a padlózat teljes szigetelésében, illetve a lebontott falak gipszkartonból való újraépítésében vette ki a részét. A közel öt hetet átfogó  önkéntesnapok közül a harmadik már a nyári forróságban telt, ekkor fürdőszoba csempézés és vízszigetelés várt a kitartó résztvevőkre. Az önkéntességen túl a MetLife pénzbeli támogatása 2017-ben további két lakás felújítását tette lehetővé.
kozoskep.jpg

A forró nyarat aktív őszi felkészülés követte, több mint 80 jótékonysági futó állt rajthoz az őszi SPAR Maratonon, akik mind a MetLife munkatársai közül kerültek ki. A futók már nyár végén megkezdték a felkészülést az októberi futóversenyre, amin 10 kilometeres távot teljesítettek. A felkészülés mellett a csapat tagjai egy online felületen gyűjtöttek adományokat barátaiktól, családjukól és ismerőseiktől. A futókat arról kérdeztük, mi motiválta őket a részvételben.

regenyi_gabor.jpg“ Korábban részt vettem egy lakás felújításában, amit egy fiatal anyuka kapott két gyerekkel. Az átadásról készült fénykép, amin gyerekek földöntúli örömét lehetett látni, ösztönzött arra, hogy jótékonysági futás formájában is segítsek további családokon és gyerekeken. Fontosnak tartom, hogy ne csak egyszeri támogatásban, hanem egy folyamatban gondolkodjunk és cselekedjünk.” – mondta el Regényi Gábor, a kampány egyik lelkes résztvevője, a MetLife munkatársa. “Nekem ez a futás a közösség erejét mutatta meg, ahogy napról napra gyűltek az adományok. Illetve azt a sikert, hogy az én felhívásom alapján barátaim, családtagjaim is adományoztak.” – összegezte 

 A futóverseny napja egy különösen forró októberi hétvégére esett, a MetLife és a Habitat  egymás mellett álló, saját sátorral képviselte magát a rendezvényen.

sator.jpg

A szurkolótábor lelkes Habitat munkatársakból és önkéntesekből, illetve barátokból és családtagokból állt. Sőt a csapatot erősítette egy kutya és egy tigris is.
futo_tigris.jpg

A 10 kilométeres távot mindenki a maga tempójában teljesítette, volt, aki a közös futás nélkül nem is nevezett volna a versenyre.

ivasko_gabi.jpg

 “Nem először futottam jó ügyért, de most sokkal motiváltabb voltam, mivel csapatban futottunk egy cél érdekében. Sőt, az is valószínű, hogy csak öncélból nem is neveztem volna a futóversenyre. Szuper volt a hangulat, az összetartozás élménye és a magam határait is feszegettem ezzel a távval.” – mesélte el tapasztalatait Ivaskó Gabriella, a MetLife jótékonysági futója.

 

 

 

Az együttműködés alapját képező felújítási munkákból, sőt a jótékonysági futásból is kivette a részét a MetLife Magyarország vezérigazgatója, Dr. Zolnay Judit, aki így értékelte a partnerséget:

judit_zolnay.jpgA MetLife Alapítvány világszerte támogat hátrányos helyzetűek életminőségének, és esélyeinek javítására irányuló tevékenységeket. A Habitat for Humanity Alapítvánnyal világszerte második éve működik együtt a vállalat a Közösségi Összefogás Hete elnevezésű program keretében. A magyarországi vállalat számára kiemelten fontos, hogy mindezt a munkatársak aktív bevonásával tegye, és folyamatosan lehetőséget biztosítson számukra közösségi projektekben való önkéntes részvételre. Büszke vagyok minden munkatársamra, akik ha jótékonysági felhívás érkezik, egyként támogatják egymást a jó cél megvalósulása érdekében.  Nagy öröm számomra, hogy mi is hozzájárulhattunk újabb szociális bérlakások felújításához, és idén további három család töltheti méltó körülmények között új otthonukban a karácsonyt. Szívből gratulálok a Habitat for Humanity Alapítvány következetes és kitartó munkájához!

 
Az idei év a végéhez közeledik, azonban a partnerség nem ér véget, jövőre újra együtt segít a rászorulóknak otthont teremteni a két szervezet.

Kapcsolódó cikkek