fbpx

Kevés is néha elég, hogy együtt maradhasson egy család

2020. február 26.

Időnként egy kis segítség is elég, hogy egy család együtt maradhasson, Eszteréké is egy ilyen történet:

Eszter és Tibor öt gyermekükkel laktak Ercsi külvárosában található, körülbelül 30 négyzetméteres lakásukban, amikor az tavaly hirtelen leégett. Mindössze egyetlen pici szoba maradt épen a ház végében, ide költöztek át mindannyian a tűz után, mert nem volt pénzük az újjáépítésre. Eszter ekkor már várandós volt a hatodik gyermekükkel, és a gyámügy egyértelművé tette, ha mind a nyolcan ebben a szobában fognak hosszútávon is élni, a nagyobb gyerekek közül legalább kettőt ki fognak emelni a családból.

A helyi lelkész felesége ekkor kereste meg a Habitatot, hogy segítsünk a családnak együtt maradni. Ehhez nem is kellett sokat hozzátenni, a Habitaton keresztül téglát és tetőcserepet kapott a család, az építést pedig saját maguk vállalták. A gyámügy pedig értékelte a szándékot, a család együtt maradhatott a legkisebb gyerek születése után is, ami ilyen nehéz időkben is mindennél fontosabb számukra.

Mostanra a falak már állnak, a tető is készül, már csak a befedésre van szükség. Mivel a családapa napközben dolgozik, a munkák lassan haladnak, ezért most szakértő segítséget is keresnek: ácsot vagy tetőfedőt, aki segítene nekik befejezni az építést.

A családnak az Erste Bank és a Wienerberger Magyarország támogatásával tudtunk segíteni Támasz-programunk keretében.

Fotók: Ercsi Falanszter és Habitat for Humanity Magyarország

 

Kapcsolódó cikkek