fbpx

Tudj meg többet a civil munkáról társasozás közben!

2021. január 06.

A mostani hosszú, hideg téli estéken nincs is jobb egy társasjátéknál. Próbáld ki, te hogyan gazdálkodnál a családi pótlékkal, hogyan állnál helyt olyan helyzetekben, amelyekkel fogyatékos emberek találkoznak, hogyan építenél ökovárost, vagy csak juss ki a holland Habitat által létrehozott szabadulószobából!

Otthon, egy bögre forró csoki vagy tea mellett remek időtöltés és kikapcsolódás kipróbálni egy új játékot, hiszen a szórakozás mellett sokat tanulhatunk: fejleszthető például a stratégiai gondolkodás vagy az együttműködési és a szociális készségek is.

Ha megjött a kedved a játékhoz, jó hír, hogy már van több olyan társas is, amelyet civil szervezetek vagy alapítványok készítettek, így akár játékos környezetben merülhetsz el a civil munkában, és támogathatod a számodra fontos ügyeket.

💸 A Gyerekesély Közhasznú Egyesület Szociopoly társasában mindenki megtapasztalhatja, mire elég a segély, a GYES vagy a családi pótlék. A játék elején mindenki megkapja az elérhető támogatásokat egy hónapra, így kell vásárolni, lakást fenntartani, boldogulni. Az nyer, akinek sikerül túlélnie a hónapot.

Link: http://www.szociopoly.hu/index.html

♿ A főleg gyermekeknek készült MONDO kártyajáték a TASZ és a Csillagház Általános Iskola fejlesztése, amivel megismerhetjük a fogyatékos emberek jogait és azokat a különleges helyzeteket, amelyekkel ők szembesülnek. A játék célja, hogy a gyerekek nagyobb eséllyel tudják megvédeni magukat, és könnyebben vágjanak neki az életnek.

Link: http://mondo.tasz.hu/

🌎 A Föld Napja Alapítvány oldalán megvásárolható az Ökovilág társasjáték és még sok más izgalmas érdekesség, amelyek gazdagítják környezetvédelmi tudásunkat, és akár mindennapi döntéseinket is könnyebbé, tudatosabbá teszik.

Link: http://fna.hu/jatektar

♻ Online játékok is találhatók a Föld Napja Alapítvány honlapján, amelyekben hasznos tippeket tudhatunk meg az energiafelhasználásról, valamit ökovárost is építhetünk.

Link: http://fna.hu/jatektar/online

✂ Csináld magad! Ha pedig olyan izgalmas játékot vagy fejlesztő feladatot keresel, amit otthon is el tudsz készíteni sajátkezűleg, az Igazgyöngy Alapítvány oldalán találsz néhány jó tanácsot, hogyan állj neki a projektnek. és mire is lesz szükséged.

Link: https://igazgyongyalapitvany.hu/tanoda-old/igy-keszult/

A szabadulószobák szerelmeseinek sem kell most lemondania erről a hobbiról. Ha már minden hasonló hazai játékon túl vagy, próbáld ki a holland Habitat által fejlesztett, online szabadulószobát. Angol nyelvtudás szükséges, a logika pedig elengedhetetlen!

Link: https://www.habitatonlineexpeditie.nl/en/

Borítókép: Christopher Paul High @Unsplash

Kapcsolódó cikkek