fbpx

Így érkezett meg a cement a kisvaszari felújításunkhoz

2021. március 01.

A múlt héten a Baranya megyei Kisvaszaron jártunk, ahol Szilviának és családjának segítünk újra lakhatóvá tenni az otthonukat. Tavaly augusztusban kidőlt a ház tűzfala, így azóta kénytelenek összezsúfolva, a ház maradék részében élni, az újjáépítésre pedig egyértelműen szükség van.

Szilviáék ősszel a Habitat for Humanity Magyarország Támasz programjába nyújtották be pályázatukat, amelyet idén is az Erste Social Banking területe támogat. Azonban a Támasz programban elsősorban kis értékű felújításokban tudunk segíteni, így ez önmagában nem lett volna elegendő. Ezért több vállalati partnerünk összefogott, hogy lehetővé tegyék a felújítást. A Wienerberger Magyarország Zrt. biztosítja a téglát és a tetőcserepeket, a Duna-Dráva Cement Kft. pedig a cementet, amit a Klippel Kft. szállított ki a helyszínre.

A felújítás emellett nem valósulhatott volna meg anélkül a helyi, közösségi összefogás nélkül, amit a szalatnaki Gulácsi Erika és a bikali Kőműves József polgármesterek kezdeményeztek. A segítségükkel létrejött RTL Klub riport közreműködésével ősszel gyűjtés indult a családnak, ezt az összeget pedig szintén a felújításra fordítják. A kivitelezést pedig Világos István vállalkozó végzi, ezzel segítve Szilviának és családjának.

Nézzétek meg ti is a látogatásunkkor készült videót, amiből azt is megtudhatjátok, mi történik majd a most kiszállított cementtel az építkezés során! A felújítás előrehaladásáról pedig hamarosan újból beszámolunk.

Kapcsolódó cikkek