fbpx

24 milliós támogatást kapott a Habitat

2013. december 10.

A Saint- Gobain Initiative Foundation a hőszigetelési program folytatásához és az első magyar Építőanyag Adománybank, más néven Habitat Pont létrehozásához nyújt segítséget. A 24 millió forintos támogatásról szóló együttműködési megállapodást a két szervezet vezetői december 10-én ünnepélyes keretek között írták alá.

2014-ben is folytatódik a Habitat for Humanity Magyarország hőszigetelési programja. Jövőre a tavalyinál több rászoruló család otthonán végeznek energiatakarékosságot célzó felújításokat önkéntesek segítségével. A program folytatásához a világ 100 leginnovatívabb vállalatának egyike, a magyar építőanyag anyag piacon Rigips, Isover, Weber, Autover, Raab Karcher, PAM, Platform, SG Glass valamint SG Abrasives márkanevekkel képviselt Saint- Gobain csoport alapítványa, a Saint- Gobain Initiative Foundation nyújt segítséget. A program során olyan családok házait újítják fel, akiknek a megfelelő hőszigetelés hiánya miatt vállalhatatlanul magasak a fűtésköltségeik, és akik önerőből nem képesek egy ilyen beruházást finanszírozni. A családok vállalják, hogy erejükhöz mérten részt vesznek a munkában. A 2014-es programban a támogató az anyagi segítségnyújtáson túl felkérte dolgozóit, hogy önkéntes munkavégzéssel járuljanak hozzá a program sikeréhez.

Az együttműködés másik pillére, hogy a lakhatási szegénységgel foglalkozó szervezet kiterjessze Habitat Pont programját, amelynek keretében elsőként a Pest megyei Bagon, mélyszegénységben élő családoknak juttatna építőanyaghoz. A családok szerszámokat kölcsönözhetnek és szaktanácsot is kapnak, hogy házaikat saját kezűleg szakszerűen felújíthassák. A Habitat Pont az első magyar Építőanyag Adománybank, ami a megmaradt, vagy bontott építőanyagokat gyűjti össze – magán és vállalati adományozóktól, építőanyag gyártóktól és forgalmazóktól – és hasznosítja újra úgy, hogy közvetlenül a mélyszegénységben élő családoknak juttatja el. A támogatásnak köszönhetően a Habitat for Humanity Magyarország növelheti a bagi Habitat Pont rászoruló ügyfeleinek számát, és újabb településeken is el tudja indítani a programot.

„Mi tudjuk, mit jelent egy család komfortérzete és fűtésszámlája szempontjából a jó hőszigetelés. A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány a lehető legjobb segítséget nyújtja a családok számára: egészséges, alacsonyabb költségű otthonokat, reményt és erőt a továbblépéshez.” – mondta el Bartha Beatrix értékesítési koordinátor aki a Saint- Gobain Csoporton belül a magyarországi együttműködést kezdeményezte. „Boldogok vagyunk, hogy jövőre még több család lakhatási problémáit csökkenthetjük. Biztos vagyok benne, hogy a családok öröme, az életükben bekövetkezett változás megéri a befektetett pénzt és munkát.” – tette hozzá Szekér András, a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója.

A Habitat for Humanity Magyarország és a Saint- Gobain Initiative Foundation együttműködésére vonatkozó megállapodást a két szervezet vezetői Tomás ROSAK (Saint- Gobain) és Szekér András december 10-én ünnepélyes keretek között írták alá.

Kapcsolódó cikkek