fbpx

A Lakhatási világnapra megépült a Gyermekálmok háza

2014. október 06.

Egy fekete házat állítottunk fel a budapesti Örs vezér téren, melyet a járókelők segítségével három nap alatt fehér téglákra írt gyermekálmokkal borítottunk be.

A fekete házra a járókelők fehér téglákat ragasztottak, melyre előzőleg ráírták: mi az, amitől egy gyerek igazi otthonnak érzi a helyet, ahol él. A házban pedig fotók és grafikák segítségével bemutattuk a lakhatási szegénység gyerekeket érintő problémáit.

Az eseményen közel tízezer ember fordult meg, köztük olyan hírességek is, mint Lackfi János költő, Szekeres Nóra műsorvezető, Puskás Péter színész, énekes. Lackfi János egy verssel is készült a világnapra, melynek teljes szövege itt olvasható.

Vasárnap estére a járókelők segítségével sikerült 1000 téglát elhelyezni a házon, így a fekete ház fehérré, a Gyermekálmok házává változott.

A házban bemutatott kiállítás képei itt megtekinthetők.

Az akcióról, a szimbolikus házépítés folyamatáról készült képek pedig itt láthatók.

Kapcsolódó cikkek
Vigyázat, megtévesztés!

Vigyázat, megtévesztés!

Bejelentést kaptunk, hogy a Gondoskodó anya és az Anyaság alapjai nevű Facebook/Instagram-oldal jogtalanul használja a nevünket egy promóciónál, ahol azt állítja, mi és a Chicco cég nyereményjáték keretében ingyenesen kínálunk...