fbpx

Otthonteremtésért futottunk

2016. április 18.

„Mivel sokat utazom, különösen fontos számomra, hogy legyen egy hely, ahova visszatérhetek, ahol otthon vagyok a családommal. Azt gondolom, hogy mindenkit megillet a méltó otthon, de sajnos ez nincs így. Azért támogatom a Habitat munkáját, mert ők ezért a célért küzdenek. – nyilatkozta Berki Krisztián olimpiai bajnok a 31. Telekom Vivicittá Városvédő futáson, ahol a Habitat for Humanity Elsőként Lakhatást! programjának nagyköveteként vett rész.

Több mint félmillió forint adomány gyűlt össze.

A lólengés olimpiai bajnoka a Habitat színeiben futóknak tartott bemelegítést és a 7 km-es távot futó mezőny rajtját is ő indította el. A Habitat követei futásukkal adományokat gyűjtöttek a szervezet otthonteremtő programjai számára, közel 600 ezer forintot. Az összeget a Habitat for Humanity használaton kívüli szociális bérlakások felújítására költi, melyekbe otthontalan emberek és kisgyerekes családok költözhetnek. „Nagyon jó érzés, hogy olimpiai bajnokként egy ilyen nemes kezdeményezés mellé állhatok és támogathatom. Nyáron arra is volt alkalmam, hogy együtt dolgozhassak a Habitat önkénteseivel és Gáborral otthona felújításán, aki 15 év hajléktalanság után költözhetett végre lakásba. Boldog lennék, ha minél több utcán élő ember kaphatna hozzá hasonlóan új esélyt!” – mesélte Berki Krisztián.

Az otthonteremtés idén is folytatódik

„A Habitat programja támogatónknak, a Saint-Gobain Initiatives Alapítványnak köszönhetően idén is folytatódik Újpesten és Zuglóban és a XV. kerületben. A tavalyi évben 10 hajléktalan embernek illetve párnak, és 2 átmeneti otthonban élő családnak segítettünk, hogy új életet kezdjenek. Terveink szerint idén 8 szociális bérlakást újítunk fel, amivel otthont biztosíthatunk utcán élő embereknek és átmeneti szállón élő családoknak.”- nyilatkozta Szekér András, a Habitat for Humanity igazgatója, aki szintén részt vett a futáson. „Ez a pár lakás csak csepp a tengerben, de mégis fontos, mert működő megoldást mutat be.” – tette hozzá Szekér András. Ahhoz, hogy a Habitat programjaiban résztvevőkön kívüli több ezer hajléktalan embernek is legyen esélye otthonhoz jutni és talpra állni, szükséges lenne, hogy még több kerület, település és a kormányzat is elköteleződjön az Elsőként Lakhatást! modell széleskörű bevezetése mellett. A széles körben elérhető és megfizethető bérlakások pedig megelőzhetnék az otthonvesztést és családok szétszakadását.

Kapcsolódó cikkek