fbpx

Szent Miklós látogatta meg a gyerekeket Újpesten

2021. december 08.

Szent Miklós látogatásával, bejglivel és babgulyással, valamint karácsonyi koncerttel ünnepelték a második adventi vasárnapot az Újpest Kapuja térségmegújítási és városrehabilitációs projekt partnerei. Az eseményen több mint negyven fő, a környéken élő családok és gyerekek vettek részt.

Fotó: Dobos Balázs / Habitat for Humanity Magyarország

2021. december 5-én, advent második vasárnapján, Szent Miklós napi ajándékozás néven tartottak családi estet a VEKOP-6.2.1-15-2016-00001 „Újpest Kapuja városrehabilitációs és térségfejlesztési projekt” partnerei a a Berda48 rendezvényteremben és annak udvarán. Az eseményen több mint negyven főt vett részt, illetve maga Szent Miklós is ellátogatott, és a jelen lévő gyerekeknek csokimikulást, valamint játékokat osztott.

A karácsonyra készülő, adventi tematikához kapcsolódva az eseményhez a Pacziga Linda duó szolgáltatta a karácsonyi koncertet. Pacziga Linda énekesnőt Borbély Tamás kísérte gitáron, és az este folyamán ismert karácsonyi dalokat játszottak az összegyűlt közönségnek. A koncert mellett vacsorával is készültek a szervezők, ezúttal babgulyással és bejglivel vendégelték meg az eseményre ellátogatókat.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendezvény beltéri része védettségi igazolvánnyal és arcot takaró maszkkal volt látogatható, de a szervezők kültéri teraszfűtők, asztalok és padok, illetve karácsonyi fények kihelyezésével rendezték be a rendezvényterem előtti teret, ahol szintén lehetőség nyílt az adventi vacsorára.

Fotó: Dobos Balázs / Habitat for Humanity Magyarország

A nap folyamán az Újpesti Szent József Templom és Plébánia szervezésében, a partnerszervezetek közreműködésével Szent Miklós mintegy 30 csomagot osztott ki az akcióterületen élő családoknak, amelyben alapvető élelmiszerekkel, édességgel, bejglivel járultunk hozzá az ünnepi készülődéshez.

A program szervezését és lebonyolítását a Habitat for Humanity Magyarország Újpest Önkormányzatának Szociális Intézményével, az Újpesti Szent József Templom és Plébániával, valamint az Újpesti Kulturális Központtal együttműködésben végezte.

Kapcsolódó cikkek