fbpx

Támogasd karácsonyi adománygyűjtő kampányunkat, és segítsünk együtt egy rászoruló családnak!

Elindult a Habitat karácsonyi adománygyűjtő kampánya Második Esély programunk támogatására. A program keretében lakhatatlan szociális bérlakásokat újítunk fel, hogy minél több, önálló életre készen álló család hagyhassa el az átmeneti otthont, és stabil lábra állva, biztos lakhatásuk legyen. Karácsonyi adománygyűjtésünket támogatva Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy 2023-ban egy újabb rászoruló családnak segítsünk méltó otthonhoz jutni.

Nekik már segítettünk

Gabi és Attila kilátástalan helyzetbe kerültek, amikor korábbi főbérlőjük duplájára emelte a bérleti díjat. Akkor egyetlen esélyük a családok átmeneti otthona maradt, ahol több mint két évet éltek. 2021-ben azonban a négygyermekes család önkormányzati bérlakásba költözhetett, amelyet a Második Esély programunk keretében újított fel a Habitat.

 

Ha minden jól megy, Vivi, Brendon és a kis Noel idén karácsonykor akár már új otthonukban ünnepelhetnek. A fiatal család már nagyon régóta vár erre a lehetőségre. Mikor kisgyermekük megszületett, gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy alkalmas lakást béreljenek, a főbérlők rendre elutasították őket. Ezért előbb pár hónapig rokonoknál laktak, aztán családok átmeneti otthonába kényszerültek költözni. Azóta keményen dolgoznak és következetesen spórolnak, hogy egyszer végre valóban önálló életet kezdhessenek.

Ez csak két család története azok közül, akik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjának segítségével jutottak biztos otthonhoz. Idén karácsonykor Te is hozzá tudsz járulni ahhoz, hogy jövőre egy újabb család kapjon második esélyt az önálló élethez elengedhetetlen méltó lakhatásra.

Mi a kampány célja, és mire gyűjtünk?

A célunk, hogy 1,5 millió forintot gyűjtsünk össze, ami segít abban, hogy 2023-ban is felújíthassunk egy lakhatatlan szociális bérlakást. Így egy újabb rászoruló család juthat majd méltó otthonhoz.

A program keretében a családok nemcsak kézzelfogható segítséget, de szolidaritást is kapnak. A kerületi önkormányzat által felajánlott, és munkatársaink által a kiválasztott, rossz állapotú bérlakás felújítását önkéntesek és a család tagjainak bevonásával, valamint vállalati és közösségi támogatással végezzük. Így azok a családok, aki máshonnan nem, vagy csak alig részesülnek támogatásban, a fizikai segítség mellett reményt is kapnak, valamint megtapasztalhatják a közösség támogató erejét. Ezzel esélyük nyílik a stabil, önálló életre.

Egy szociális bérlakás hosszútávú lakhatási megoldást jelent a lakhatási krízisben lévő, kisgyermekes családoknak. Bár a felújítást elsősorban önkéntesekkel végezzük, többek között az alapanyagárak vagy az olyan szakmunkák mint a gáz- vagy villanyszerelés költségei miatt egy lakhatatlan épületből otthont varázsolni még így is magas összegekkel jár.

Íme, csak néhány példa arra, hogy kisebb-nagyobb támogatási összegekből mi mindent érhetünk el együtt a rászoruló családok otthonhoz jutásának érdekében:

  • 5.000 forint fedezi 1m2 burkolat kialakítását,
  • 10.000 forintból 1m2 aljzatot tudunk megépíteni,
  • 25.000 forint egy konyha kifestésének anyagköltsége,
  • 50.000 forint egy 20-25 m2-es szoba falainak glettelésének és festésének anyagköltsége,
  • 100.000 forintból pedig meg tudjuk oldani a család új otthonának teljes vízvezetékcseréjét.

Legyen a karácsony az otthon ünnepe! Támogasd Második Esély programunkat Te is, hogy adományod segítségével 2023-ban egy újabb család törhessen ki a bizonytalanságból, és kezdhessen stabil életet méltó otthonban!

 

>>> Tovább az adományozáshoz!

Kapcsolódó cikkek