fbpx

Tavaszi növényosztást és balkonláda-ültetést tartottunk az Újpest Kapuja projekt keretében

Száz palántát és harminc balkonládát osztott ki a Habitat for Humanity Magyarország az Újpest Kapuja városrehabilitációs programban a projekt akcióterületén élőknek május közepén, a Ficak közösségi térben tartott akciónapon.

Tavaszi zöldítő és növényosztó akciónapot tartott a Habitat for Humanity Magyarország a VEKOP-6.2.1-15-2016-00001 „Újpest Kapuja városrehabilitációs és térségfejlesztési projekt” keretében a Ficak közösségi térben. A közel ötven fős esemény során száz fűszer- és gyógynövény-palánta került kiosztásra, melyeket a résztvevők a helyszínen közösen ültettek el balkonládákba, majd vittek haza magukkal, ezzel zöldítve lakókörnyezetüket. A balkonládák összeállításában a szervezők a választható gyógynövények hatásairól és tulajdonságairól szóló ismeretekkel segítették a résztvevőket. A kültéren zajló programok mellé piknikfalatokkal, édes és sós péksütikkel készültünk, a jelenlévők nagy örömére.

A program lebonyolításában köszönjük a Újpesti Kulturális Központ, az Újpesti Városgondnokság és az Újpesti Szociális Intézmény munkatársainak közreműködését.

Fotók: Dörgő Zsuzsi / Habitat for Humanity Magyarország

Kapcsolódó cikkek