fbpx

Segítsd Te is idei közösségi adománygyűjtésünket!

Idén is adománygyűjtő nagykövetek kampányolnak azért, hogy még több anyagi forrás álljon a Habitat rendelkezésére, így még több családot segíthessünk méltó, biztonságos otthonhoz. Szeptemberben 10 lelkes adománygyűjtő követ gyűjt pénzt saját ismeretségi körében szervezetünk számára azért, hogy két család lakhatási körülményein javíthassunk Támasz programunkon keresztül. Támogasd adományoddal Te is követeink kampányait, hogy együtt, minél nagyobb segítséget nyújthassunk a családoknak!

Családok, akiket segíteni szeretnénk
Ebben a kampányban két kecskeméti család számára gyűjtünk pénzt, akik Támasz programunkba pályáztak és látogatásunk során megbizonyosodtunk róla, hogy valóban indokolt a segítségkérésük. A családok otthonai kimondottan rossz, közel lakhatatlan állapotban vannak, önerejükből nem tudják finanszírozni a szükséges felújítási munkálatokat. Közösségi összefogással azonban jelentősen tudunk segíteni körülményeiken. Rajtad is múlik – adományozz Te is!

Erikáék története
A főúttól nem messze, mégis egészen eldugottan él Erika két lányával, akik 15 és 17 évesek. A ház másik részében kerekesszékes édesanyja él. Házuk 2019-ben leégett, azóta újítják fel folyamatosan, önerőből. Hárman osztoznak egy szobán, a konyha sem nevezhető kiépítettnek. A házukhoz nemrég építettek egy bővítményt – ez lesz a fürdőszoba, de ennek befejezéséhez már segítségre szorulnak. Erika már nagyon várja, hogy igazi mosógéppel moshasson és végre ne lavórból kelljen mosakodniuk nap mint nap.

Egy gázpalack robbanás következtében elszállt édesanyja lakrészének teteje, néhány gerenda még Erikáéknál is égett. Emiatt az egész tetőt le kellett cserélni (ezt szintén önerőből finanszírozták), melyet becsületesen, hőszigeteléssel együtt építettek be, de ennek befejezéséhez is szükségük van segítségre. Gipszkartonfedés hiányzik még és egy szakember, aki rendesen megcsinálja. Erikának bejelentett munkája van: egy általános iskolában dolgozik már 8-10 éve. Ebből próbálja eltartani családját és édesanyját, miközben fizeti a tetőre és a bővítményre felvett hitelt.

Az adományokból a következő munkákat szeretnénk finanszírozni:

  • fürdőszoba befejezése: vízbekötés, csövek, szaniterek, burkolás, külső fal vakolása
  • leégett tető javítása a belső terekben: gipszkarton álmennyezet befejezése, glettelés és festés, parketta lerakása

 

 

Beátáék története
Beáta 9 gyermekes családanya: 7 gyermekkel él együtt, két legidősebb gyermeke állami gondozásban van. Büszke nagylányára, aki épp elballagott és szeptembertől tovább tanulhat egy középiskolában. A gyerekek életkora: 15, 13 évesek az ikrek, 11, 8, 4 és 2.

Beáta a tulajdonában álló házzal eredetileg egy bejárati ajtó cserére pályázott, de helyszíni bejárásunkkor kiderült, hogy a meglévő kályha kivezetése egészségügyi kockázatokat vet fel – emiatt a gyámügy is jelezte, hogy ha nem oldják meg a problémát, elvehetik tőlük a gyerekeket. A kályha kivezető csöve egy falba ütött lyukon megy keresztül, de ezen a levegő (és így télen a hideg is) szabadon ki-be jár.

Ottlétünkkor úgy láttuk, egy ablakcsere is sokat javítana a ház hőszigetelésén. A nagypapa ezermester, így a támogatást építőanyagokra kéri a család, mert a beépítést meg tudják oldani. Beáta nagyon agilis, láthatóan igyekszik mindent megtenni, hogy javítson családja nehéz helyzetén.

Az adományokból a következő munkákat szeretnénk finanszírozni:

  • kéményjavítás: új kéménycső szelvény, falazat javítása
  • bejárati ajtó, ablak cseréje
  • padlóburkolatok vásárlása

 

 

Hogyan segíthetsz Te?
Szeptember 1. és október 3. között tíz adománygyűjtő követ vállalásait tudod adományokkal támogatni. A cél, hogy közösen, együtt összegyűjtsünk minél több pénzt a felújítási munkákra. A követek, akik a Habitat önkéntesei, támogatói vagy munkatársai közül jelentkeztek a kampányba, mind elsősorban saját ismeretségi körükben kampányolnak, de bárki – így Te is – támogathatod bármelyikük adománygyűjtését. Az adománygyűjtő követeink és vállalásaik listáját a Jó Ügyekért oldalunkon találhatjátok meg.

Kattintsatok a követek adománygyűjtő “Jó Ügyek adatlapjára”, ahol elolvashatjátok részletes bemutatkozásukat, mi motiválta őket a kampányban való részvételre, és hogy milyen célt tűztek ki maguk elé! Kövessétek az instrukciókat, és támogassátok Ti is a Habitat munkáját!

Kapcsolódó cikkek