fbpx

Márton-napi eseményt rendezett a Habitat Újpesten

Közel ötvenen vettek részt a Habitat for Humanity Magyarország Márton-napi családi estjén, melyet az Újpest Kapuja városrehabilitációs és térségfejlesztési projekt akcióterületén élő családok, gyerekek számára szervezett. Az eseményen kézműves foglalkozások, koncert és libanapi vacsora várta a résztvevőket. A Habitat és az Újpest Kapuja projekt partnerszervezetei idén és a következő években további közösségépítő rendezvényekkel készülnek az érintett lakosság számára.

Fotó: Nagy Bálint / Habitat for Humanity Magyarország

2021. november 11-én tartotta Márton-nap alkalmából rendezett családi estjét a Habitat for Humanity Magyarország a Berda48 rendezvényteremben. Az eseményhez kellemes háttérzenét biztosított a Pacziga Linda duó: Pacziga Linda énekét Geiger Attila kísérte gitáron, az este folyamán népszerű, nemzetközi, könnyűzenei slágereket játszva. A zenei program mellett többféle kézműves foglalkozás közül választhattak a résztvevők. Lehetőség volt kínai papírlámpást vagy origami libát készíteni, de többféle tematikus színező is rendelkezésre állt, amit ceruzával vagy olajpasztell krétával színezhettek a gyerekek.

Fotó: Nagy Bálint / Habitat for Humanity Magyarország

Az este első felében pogácsák, linzerek és gyümölcslevekből álló fogadást Márton-napi, tematikus libavacsora követte, amit a résztvevők az erre előkészített, őszi dekorációjú, gyertyafényes asztaloknál fogyaszthattak el helyben. Emellett harminc adag elviteles csomag is kiosztásra került az értük jelentkezőknek.

A program szervezését és lebonyolítását a Habitat for Humanity Magyarország az “Újpest Kapuja városrehabilitációs és térségfejlesztési projekt” támogatásával, az Újpesti Kulturális Központ és az Újpesti Városgondnokság közreműködésével végezte.

Kapcsolódó cikkek