fbpx

4 tény, amit nem tudtál a Habitatról

Napjainkban a szervezet a világ 70 országában dolgozik azért, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen, 41 éves fennállása óta pedig több, mint 9.8 millió embernek van méltó otthona programjainak köszönhetően. Kevesen tudják, hogyan működünk a mindennapokban, illetve, hogy programjaink országonként eltérnek. 

Következzen 4 tény, amit nem biztos, hogy tudtál rólunk: 

1. Több,  mint 2 millió önkéntes dolgozik velünk minden évben, többek közt a hazai szervezet is nemzetközi önkéntesek segítségével újít fel önkormányzati bérlakásokat.

erika_kozos_festes.jpg

2. A Habitat ügyfelei, vagyis a jövendőbeli lakástulajdonosok aktívan részt vesznek az otthonuk kialakításában.  Idejük, pénzük és két kezük munkájával járulnak hozzá házaik felépítéséhez világszerte. A megvalósuláshoz szükséges lakáshitelek visszafizetésével pedig egy következő család otthonához járulnak hozzá a világ több országában.

anna_laci2.jpg

3. Nem csak azokon a családokon segítünk, akiknek új házra van szükségük, hanem olyanoknak is, akiknek természeti katasztrófa sújtotta az otthonát vagy nem tudják kifűteni házukat a rossz minőségű szerkezet miatt. Nemzetközi programjaink keretében hurrikánok által sújtott térségekben építünk könnyűszerkezetes otthonokat, poszt-szocialista országok lakótelepeit tesszük energiahatékonnyá, illetve utcára került embereket juttatunk felújított szociális bérlakásokhoz hazánkban is.

disaster-response-van-oklahoma.jpg

4. Fenntarthatóság az építkezéseken: Amikor csak lehetséges igyekszünk a legmodernebb innovációkat és technológiai újdonságokat alkalmazni. Az így felépült és megújult házak nem csak hosszabb élettartalmúak lesznek, hanem energiahatékonyságuknak köszönhetően a lakók pénztárcáját és a környezetünket is kímélik. Napemelektől kezdve az energiahatékony berendezésekig  innovációk nagy szerepet kapnak a munkánkban.

2016_habitat_05small.jpg

Érdekel mivel foglalkozik a Habitat a világ körül?

További történetekért, érdekességekért látogass el a Habitat for Humanity nemzetközi oldalára:

http://www.habitat.org/stories

Kapcsolódó cikkek