fbpx

Kiállítás: Az otthon a védekezés frontvonalában

2020. október 13.

Október 20-tól egy hónapon keresztül a Flow Specialty kávézóban lehet megtekinteni a Habitat for Humanity Magyarország Hon-vágy 2020 pályázatán díjat nyert fotókat, további, válogatott pályaművekkel kiegészülve.

Fókuszban a biztos otthon és annak hiánya

Az elmúlt hónapokban minden eddiginél jobban láthatóvá vált, mekkora jelentősége is van a biztos és méltó otthonnak. A koronavírus miatt sokak számára ez lett az egyetlen élettér, és mindenki másképp élte meg az ezzel járó új kihívásokat.

A Habitat a harmadik alkalommal meghirdetett Hon-vágy fotópályázatát ezért az otthon fontosságának szentelte, mivel különösen azokról nem szabad most megfeledkeznünk, akik lakhatási problémákkal küzdenek, mivel az ő bizonytalanságukat csak növelte ez az új, kiszámíthatatlan helyzet.

Az otthon a védekezés frontvonalában” jeligére több mint 50 egyedi fotó és fotósorozat érkezett. A zsűri – Sebestyén László fotóművész és a Phoo.hu kortárs fotográfiai magazin alapító főszerkesztője, valamint Farkas Boglárka kommunikációs szakember – a Habitat csapata által közösen előválogatott képekből négy pályaművet díjazott.

Díjnyertes művek

A pályázat fődíját Agyagási SándorKaranténnapló” című, ötrészes fotósorozata nyerte el. A második helyezést Peresztegi HannaDigitális tanulás” című fotójának ítélték. A harmadik díjat pedig Roppantó Krisztián kapta “Karantén vége” című fotójával. A szakmai különdíjat a zsűri Nagy Zsófiának ajánlotta fel ötrészes fotósorozatáért.

Kiállítás a Flow Specialty kávézóban

A nyertes fotókat, valamint további négy pályázó, – Balogh Eszter, Jámbor-Mihályi Mónika, Salétros Mária és Szentes Kitti – műveit 2020. október 20-tól a Flow Specialty kávézóban állítjuk ki.

A képek megtekintése közben érdemes megkóstolni a tudatos, egészséges táplálkozást, valamint a fenntarthatóságot kiemelten szem előtt tartó kávézó kínálatát.

Az itallapon szereplő kávékhoz a Flow olyan pörkölők kávéit választja, akik a pörkölés során nem rejtik el a kávé gyümölcsös jellegét, hanem pont olyan szintre fejlesztik, ahol a kávé valódi karaktere a lehető legjobban érvényesül. A precíz arányok, a konzisztenciát és minőséget biztosító mérések és eszközök, valamint a kávé készítéshez tervezett víz szavatolják, hogy a készülő italok tükrözzék a kávéban rejlő gyümölcsös, édes, komplex ízeket és aromákat. A Flow baristái vallják, hogy a kávé hozzáadott ízesítés vagy összetevő nélkül mutatja meg a legtöbbet. Tejes italaikhoz is olyan zabtejet választanak, amely harmonikusan egészíti ki a kávé ízét.

Ételeik kizárólag friss, szezonális, hazai, növényi alapanyagokból készülnek. A fogások megalkotáskor az íz- és vizuális élmény mellett kiemelt hangsúlyt kap az egészségtudatosság, a teljes értékű alapanyag-használat és -ételkészítés, illetve a kíméletes konyhatechnológiák alkalmazása.

Kapcsolódó cikkek