fbpx

Vállalati partnerség

A Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénység leküzdését szolgáló programjait sokoldalú partnerségekben valósítja meg. Elkötelezett céges partnereink azon felül, hogy készpénzadománnyal támogatják a projektjeinket, tevőlegesen is részt vállalnak a megvalósításban. Önkéntesként az építkezéseinken segítenek a felújításokban, pro bono szakemberként támogatják a szakpolitikai munkánkat, kommunikációs tevékenységeinket vagy akár a szervezet átláthatóságát.

Emellett vannak partnereink, akik céges futócsapatokkal vesznek részt az évente megrendezett jótékonysági futásainkon. A Habitat a céges partnerségeknek köszönhetően családoknak és egyedülállóknak segít hosszú évek küzdelmei után újra biztos otthonra találni, és intézményeket támogat abban, hogy a rászorulóknak (pl. fogyatékkal élőknek, időseknek) nyújtott lakhatási szolgáltatásaikat kiváló színvonalon tudják megoldani.

A Habitat for Humanity Magyarország több mint 20 éve dolgozik együtt céges partnerségekben, az utóbbi években éves szinten közel 20 kis- és nagyvállalat a partnerünk itt, Magyarországon vagy akár más Habitat országokkal közösen, országokon átívelő együttműködésekben. Ezek során arra törekszünk, hogy a vállalat számára a leginkább testhezálló, a munkatársakat is elérő és bevonó partnerséget hozzunk létre. Ezért céges partnereinkkel általában többféle módon is partnerségre lépünk. A cég társadalmi felelősségvállalási elköteleződésének megfelelően akár egyedi programokat és akciókat is kialakíthatunk a rászorulók lakhatási körülményeinek javítására.

A Habitat céges partnereként vállalata egy élő, a munkatársak szívéig elérő társadalmi felelősségvállalási program részese lehet. Az otthonteremtési program keretében a céges támogatóknak köszönhetően a rászorulók életében érdemi változások történnek, családok menekülnek meg a hajléktalanság rémétől és a gyermekek újra biztonságos otthonba költözhetnek. Vállalati önkéntes programunkban a cég munkatársaival együtt építkezünk, hogy új otthonokat és korszerű intézményeket teremtsünk.

A cégek futócsapatai egy hónapos, intenzív adománygyűjtést követően együtt teljesítik a távot a Habitat jótékonysági futócsapata részeként, hogy így támogassák a Habitat programjait. A Women Build programhoz csatlakozó cégek a nők összefogásával hívják fel a figyelmet nők lakhatási problémaira.

A céges partnerségi lehetőségekről és a partnerség előnyeiről a lenti linkeken olvashat.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és részleteket szeretne megtudni az együttműködési lehetőségekről, vegye fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen keresztül!

„A MetLife Alapítvány világszerte támogat hátrányos helyzetűek életminőségének, és esélyeinek javítására irányuló tevékenységeket. A Habitat for Humanity Alapítvánnyal világszerte második éve működik együtt a vállalat a Közösségi Összefogás Hete elnevezésű program keretében. A magyarországi vállalat számára kiemelten fontos, hogy mindezt a munkatársak aktív bevonásával tegye, és folyamatosan lehetőséget biztosítson számukra közösségi projektekben való önkéntes részvételre. Büszke vagyok minden munkatársamra, akik ha jótékonysági felhívás érkezik, egyként támogatják egymást a jó cél megvalósulása érdekében.  Nagy öröm számomra, hogy mi is hozzájárulhattunk újabb szociális bérlakások felújításához, és idén további három család töltheti méltó körülmények között új otthonukban a karácsonyt. Szívből gratulálok a Habitat for Humanity Alapítvány következetes és kitartó munkájához!”
Zolnay Judit

vezérigazgató, MetLife Magyarország

Women Build

A Women Build nem zárja ki természetesen a férfiak jelenlétét, segítségét, de célja egyértelműen a nők közösségi erejének megsokszorozása. A projektben önkéntes naponként kb. 10-15 nő tud együtt dolgozni, emellett van lehetőség akár tematikus, nők lakhatására fókuszáló Women Build hét megszervezésére is.

A partnerség előnyei: A Women Build egy erőt sugárzó, a nők közösségekben betöltött szerepét, együttérzését és átélését megsokszorozó esemény, amely felhívja a figyelmet a nők lakhatási nehézségeire. Emellett az összefogás konkrét segítségnyújtást is tartalmaz. A program nagyon jól kommunikálható, pozitív üzeneteket jelenít meg: az összefogás, a közösségvállalás erejét, az esélyegyenlőség fontosságát, a közös segítségnyújtás örömét, a felelősségvállalást. A partnerség kiváló vállalati csapatépítési lehetőségeket is nyújt (lásd a Vállalati önkéntesprogram leírását).

Otthonteremtés rászoruló családok számára
Várjuk a vállalat önkénteseit az építkezéseken, ahol a Habitat építésvezetőinek segítségével maguk is részt vehetnek a felújításokban, azonnali kézzelfogható eredményeket elérve egy vidám csapatban eltöltött nap után! A támogatás lehetővé teszi, hogy korábban üresen és kihasználatlanul álló bérlakásokat újítsunk fel, így végre megfizethető, biztos otthonba költözhetnek rendszeres jövedelemmel rendelkező, de a piaci bérleti díjat megfizetni nem tudó családok vagy hajléktalan emberek.

Önkéntesség: Tavasztól őszig, előre egyeztetett időpontokban, 10 fős céges csapatokat tudunk fogadni a támogatás nagyságától függően 2-5 napra.

A partnerség előnyei: Nagyon jól megjeleníthető és kommunikálható, a vállalat dolgozóit is bevonó érdemi társadalmi felelősségi program, kézzelfogható és lényegi segítség egy vagy több család számára. A partnerség egyedileg kommunikálható az építkezés fázisaihoz, az önkéntes napokhoz és a beköltözéshez kapcsolódóan.

A program pozitív értékeket közvetít: összefogással, kétkezi segítséggel új otthonokat teremthetünk. A program a résztvevőket és a projektet megismerőket mélyen megérinti és érzelmileg felemeli. A partnerség kiváló vállalati csapatépítési lehetőségeket is nyújt (lásd a Vállalati önkéntesprogram leírását).

 

 

Vállalati önkéntesprogram

A partnercég kétféleképpen vehet részt a Habitat for Humanty Magyarország vállalati önkéntesprogramjában: a Habitat programjainak támogatójaként ezek a csapatépítési lehetőségek részét képezik a partnerségnek, de lehetőség van arra is, hogy a cég kifejezetten csak az önkéntesprogramban vegyen részt és külön megállapodás alapján az önkéntesprogramot támogassa

Egy tipikus önkéntesnap

9:00 Érkezés
9:15 Bemutatkozás; munkavédelmi ismeretek
9.45-16:00 Önkéntesség (felújítási feladatok)
16:00 Összepakolás
16:30 Búcsúzás és indulás

Önkéntesség: Egész évben fogadunk önkéntes csoportokat, budapesti szociális bérlakás felújításainkon egy nap 6-7 főt tudunk fogadni. Az építkezés előtt munkavédelmi oktatást tartunk, és a csoportnak profi építésvezetők és önkénteskoordinátorok segítenek az egyes munkafázisok megtanulásában. 16 év felett bárki építkezhet velünk, nem számít sem a kor, sem a nem, mindenkinek tudunk megfelelő feladatot adni. Önkénteseink közel kerülnek egymáshoz a nap folyamán, újfajta feladatokat oldanak meg közösen és első kézből tapasztalják meg az önkéntesség, segítségnyújtás örömét.

A partnerség előnyei: Jól kommunikálható, kézzelfogható, érdemi eredményeket elérő társadalmi felelősségvállalási program, amely a munkatársak bevonásával valósul meg. Remek csapatépítési lehetőség, inspiráció a munkatársak számára.

Jótékonysági futás és adománygyűjtés

Önkéntesség: Akár több mint 50 önkéntes részvételével várjuk a céges futócsapatokat, hogy az év során valamely futórendezvényen a Habitat önkéntes futójaként induljanak el

A partnerség előnyei: A céges jótékonysági futócsapat indítása kiváló csapatépítési és érzékenyítési lehetőség a cég munkatársai számára. Nagyszerű társadalmi felelősségvállalási program, mert nem csak egy civil tevékenységhez járul hozzá, hanem egyben a cég munkatársainak jóllétére is kihatással van. Kommunikációs szempontból a jótékonysági gyűjtés során a céges futók révén a céges futócsapat akciója számtalan emberhez eljut személyes csatornákon (emailek, Facebook posztok) keresztül. A futóversenyen egy nagyobb futócsapat kiváló láthatóságot biztosít a cég számára.