Gazdálkodj Okosan Klub - Kis Pongrác lakótelep

A Habitat for Humanity részt vesz a kőbányai Kis Pongrác lakótelep szociális célú rehabilitációjában. A szervezet háztartás-gazdálkodás témakörben klubfoglalkozásokat tervez 30 családnak „Gazdálkodj Okosan Klub” néven. Ha Ön a Kis-Pongrác telepen vagy Kőbányán lakik és érdekli a program, kérjük, kattintson IDE, itt talál további részleteket a programról! A klub célja, hogy közösségépítő módon, gyakorlati műhelymunka keretében a résztvevők végiggondolhassák pénzügyi helyzetünket, megtalálják és megosszák egymással azokat a lehetőségeket, amivel biztosabbá tehetik háztartásuk gazdálkodását. A képzés során különös hangsúlyt helyezünk a mindennapi pénzügyi ismeretek átadásán túl a háztartási energiatudatosságra és energiatakarékoskodási lehetőségekre. A képzésben részt vevő családok közül a legaktívabb 20 család személyre szabott energiahatékonysági tanácsadásban részesül, és ajándékba kapnak az energiahatékonyságot segítő termékeket. Emellett a lakótelep 500 háztartásába eljuttatunk egy háztartási energiahatékonyságról szóló ismeretterjesztő kiadványt. A program során lehetőség szerint együttműködünk más civil szervezetekkel, valamint szükség esetén az Önkormányzat Szociális Osztályának Adósságkezelési csoportjával. A foglalkozásokra a Gyöngyike utcai közösségi házban kerül sor.

A klubhoz folyamatosan lehet csatlakozni, a következő foglalkozás időpontja: 2013. március 20. 16:30.

A jelentkezni a következő adatok megadásával lehet a kispongrac@habitat.hu e-mail címen, illetve a 06-30-8514550 telefonszámon Tüske Józsefné Évánál; vagy személyesen a Salgótarjáni u. 47. sz alatti Idősek Klubjában található KisPongrác InfoPont irodában Tóth-Jakab Zsuzsannánál vagy Varjú Emesénél (munkaidőben 8.00-16.00 között) T:1/431-7278; vagy Nagy Julianna pályázati munkatársnál a BÁRKA Gyermekjóléti Központban, T:1/260-11-62 Név: Telefonszám: Cím: E-mail cím (ha van): Családi állapot: A háztartásban élő személyek száma: Iskolai végzettség: Jelenlegi foglalkozás: További információkat a klubfoglalkozásról ITT olvashat. A Kis-Pongrác szociális célú rehabilitációs program honlapja: http://kispongrac.hu/ 

A program a KMOP-5.1.1-/A-09-2f-2011-0001 „A kőbányai Kis-Pongrác lakótelep szociális célú városrehabilitációja” című projekt elkülönített Programalapja keretében kerül megvalósításra.