Csapatunk

Munkatársaink:

Albert Kinga

Önkénteskoordinátor

Sok évig bölcsésznek tanultam, majd a társadalomtudományok felé mozdultam el, és elvégeztem az ELTE-n a Közösségi és civil tanulmányok mesterszakot. Itt ismerkedtem meg a közösségfejlesztés és közösségszervezés módszereivel. Főleg a lakáspolitika, hajléktalanellátás érdekel, évek óta önkénteskedem a Menhely Alapítványnál, korábban pedig a Vöröskereszt Országos Igazgatóságán dolgoztam, szociális referensként. A Habitat számomra azért ideális munkahely, mert egyszerre foglalkozunk szakpolitikával, érdekérvényesítéssel, illetve terepi munkával, ez a kettő pedig együtt tud hatékonyan és eredményesen működni. Én önkénteskoordinátorként segíteni akaró embereket hozok össze az egyik legfontosabb üggyel, a lakhatási szegénység felszámolásával, és a közös munkánk látványos és azonnali eredménnyel jár, ez pedig rendkívül megerősítő és lelkesítő.

Bartos Ágnes

Irodai asszisztens

Bölcsész diplomám van, kisgyerek mellől érkeztem a Habitat for Humanity Magyarországhoz, ahol kedves emberekkel, értelmes munkával, feladatokkal találkoztam. Adminisztrációval és egyéb irodai munkával segítem a szervezet működését. Korábban dolgoztam önkéntesként az Ability Park Egyesületnél, ahol különböző rendezvényeken vettem részt. A Habitat for Humanity nemzetközi szervezetről külföldi ismerőseimtől hallottam, de az álláshirdetésre véletlenül bukkantam. Örülök, hogy részt vehetek egy segítő szervezet munkájában.

Farkas Boglárka

Kommunikációs menedzser

Pályafutásomat a Népszabadságnál kezdtem tudomány- technika rovatos szakújságíróként, innen PR és kommunikációs asszisztensként folytattam a Greenpeace Magyarországnál. Közben elvégeztem egy társadalomtudományi szakot a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, szakdolgozatomat a média, nyilvánosság és környezetvédelem kapcsolatáról írtam. Egy rövid külföldi munkavállalás után az online marketing világába kóstoltam bele, innen érkeztem a Habitat for Humanity csapatába. A munkám során gyakran találkozom bajba jutott, otthontalan családokkal, akik számára a Habitat segítsége az egyetlen kiút. Jó érzés látni, ahogy ezek a családok, főleg a gyerekek saját otthonhoz jutva mennyivel nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek a mindennapokban is.

Farkas Zoltán

Terepi projektmenedzser

Budapest környékén élek családommal. 2017 őszétől dolgozom a Habitatnál terepi projektmenedzserként. Ezt megelőzően az oktatás-nevelés területén dolgoztam évtizedekig. Ezzel egyidőben intézmény-és létesítményvezetőként, illetve üzemeltetőként szereztem tapasztalatot. A Habitat for Humanity Magyarországnál végzett munkám azért fontos számomra, mert tevékenységem eredményeként tényleges segítséget tudok nyújtani azoknak, akiknek erre valóban óriási szüksége van.

Ferencz Norbert

Szociális munkás

Szociális munkás és kéményseprő-mester vagyok. Korábban a hajléktalanellátásban utcai szociális munkásként és éjjeli menedékhelyen dolgoztam, civil pártfogóként fogvatartottakkal végeztem szociális munkát, majd mentorkodtam a „tapasztalati szakértő” képzésben. Közösségi szociális munkás tevékenységet folytatok a szociális ágazatban érdekképviseleti tevékenységet ellátó szakszervezetekben. Kéményseprőként a fővárosban és Pest megyében végeztem tüzeléstechnikai tanácsadást és prevenciós célú karbantartási feladatokat. A Habitathoz az újpesti szociális városrehabilitációs projekt kapcsán kerültem. Meggyőződésem, hogy a hajléktalanság csökkentését épp úgy csak határozott, központi és igazságos lakáspolitikával lehet elérni, mint a területi egyenlőtlenségek, vagy épp a szegregáció csökkentését. A Habitatban végzett munkám tulajdonképpen a lakásszegénység felszámolásáért folytatott küzdelem része.

Kukk László

Építésvezető-helyettes

Az Irinyi János Vegyipari Szakközépiskolában végeztem vegyipari szakmunkás és laboránsként. Eddigi pályafutásom során dolgoztam laboránsként, voltam raktáros és kimérő is. Munkám mellett önkéntesként vettem részt építkezéseken az In da House Alapítványnál. Itt találkoztam a Habitat nevével is, illetve itt jutott el hozzám az építésvezető-helyettes pozíció híre is. Azt gondolom, a biztonságos lakhatás előfeltétele a fejlődésnek is, ezért nagyon fontos a Habitat munkája ma Magyarországon.

Mihály Bulcsú

Szociális munkás

39 éves éves, elkötelezett szociális munkás, három kislány édesapja, budapesti lakos. Hobbim a szépirodalom és a futás, ha időm engedi (sajnos ritkán), akkor hegyek között. Lassan 15 éve dolgozom a gyakorlatban, immáron három éve tanítom is. Munkám során mindig fontos volt, hogy új módszereket, metódusokat ismerjek meg. Számomra az ügyfél nem kliens, hanem partner. Meggyőződésem, hogy jelenlegi magyar valóságunk legnagyobb kihívása a lakhatási válság, illetve a kiutak megtalálása. A hazai szociális rendszerben a civil szférának hangsúlyos szerepe, helye van, kell hogy legyen. Nemcsak szolgáltató, hanem érdekvédelmi, útmutató, reformáló, elemző is egyben. Jelenleg ezt a szabadságot, és lehetőséget látom a Habitat újpesti VEKOP-programjában.

Nagy Tibor

Építésvezető

A Műszaki Egyetemen végeztem villamosmérnökként, illetve mérnöktanári diplomám is van. Korábban egy kisebb családi vállalkozásnál voltam építésvezető, itt főleg felújításokkal, karbantartással foglalkoztunk. A Habitat álláshirdetésére véletlenül bukkantam rá, és már négy éve dolgozom itt építésvezetőként. A munkám mellett az „Indahouse” projekt önkéntese is vagyok, aminek keretében mélyszegénységben élő gyerekeknek, felnőtteknek szervezünk programokat Hernádszentandráson. A munkából és az önkéntességemből következik, hogy fontosnak tartom a rászorulók lakhatáshoz jutását, megsegítését.

Szabó Natasa

Szakpolitikai menedzser

2018-ban diplomáztam a CEU szociológia és szociális antropológia mesterképzésén. Szakdolgozatomban a magyar devizahitelválság kialakulásával és következményeivel foglalkoztam, és etnográfiai kutatásomat a devizahiteles lakhatási mozgalmakkal csináltam. Emellett 2018-ig voltam a Társadalomelméleti Kollégium tagja, itt kezdtem el először a lakásszegénység problémájával és a kiszorító városi folyamatokkal foglalkozni. Úgy gondolom, hogy a biztonságos, megfizethető és méltó lakhatás mindenkinek jár, ugyanakkor Magyarországon a jelenlegi politikai és gazdasági folyamatok nemhogy mérsékelnék, hanem felerősítik a lakhatási egyenlőtlenségeket és mélyítik a lakhatási szegénységet. Azért csatlakoztam a Habitathoz, mert szerettem volna olyan szakpolitikák kidolgozásában részt venni, amelyek megfordíthatják ezeket a folyamatokat, és hosszabb távon ezzel is hozzájárulhatnak egy igazságosabb és egyenlőbb társadalom kialakításához.

Szegfalvi Zsolt

Ügyvezető igazgató

Elsősorban háromgyermekes férj és családapa vagyok. Gépész-, hajógépészmérnök végzettségem és sokféle for-profit és non-profit munkatapasztalatom van: többek között a Greenpeace magyar és regionális szervezeténél több mint 10 évet dolgoztam. Meggyőződésem, hogy a magyar civil szervezetek társadalmilag fontos céljaikat és a fenntartható működést csak hatékony és professzionális módszerekkel, komoly társadalmi támogatottságot kiépítve érhetik el. 2016-ban lettem a Habitat for Humanity magyar irodájának a vezetője. Az elmúlt 2,5 évben voltak számomra vezetőként nagy kihívást jelentő időszakok. 2019-ben, új struktúrában, friss csapattal, megújult stratégiával dolgozunk, amely kiegészítve kollégáim profizmusával kiváló alap az előttünk álló szervezeti és szakmai kihívások megoldására. A Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénység megszüntetéséért, valamint méltányos, a szociális különbségeket csökkentő lakáspolitikáért harcol. Hisszük: minden ember megérdemli, hogy biztonságos, megfizethető és egészséges otthonban élhessen. Ez egy olyan cél, amiért érdemes küzdeni!

Tar Emese

Adományszervező menedzser

A Szent István Egyetem, közgazdász szakán végeztem 2011-ben. Már az egyetem alatt elkezdtem a civil szférában dolgozni. Pályafutásom a WWF-nél kezdődött, ahol a magánadományozói programon kezdtem el dolgozni, majd később vezettem is azt. 2013-ban elköltöztem az Emirátusokba, ahol belekóstoltam a versenyszférába is, egy technológiai start-up marketing részlegét vezettem. 2016-ban hazaköltöztem és ismét adományszervezéssel kezdtem foglalkozni, több magyar és külföldi szervezetnél. 2018 végén csatlakoztam a Habitat csapatához, ahol a vállalati kapcsolatokért vagyok felelős. Nagyon szeretem ebben a munkában azt, hogy közvetlen segítséget tudunk nyújtani rászoruló embereknek, így a munkánk eredménye szinte azonnal látszik.

Török Zsófia

Szociális munkás

2018-ban végeztem szociális munkásként az ELTE-n. Mielőtt a Habitathoz kerültem, dolgoztam lakásszegénységben élőkkel, szerhasználókkal, tinikkel. A gyakorlati munkám mellett különböző kutatásokban is rendszeresen részt veszek, amelyek lehetőséget nyújtanak a vidéki lakhatási helyzet mélyebb megismerésére. Tanulmányaim megkezdésétől foglalkoztatnak a teleprehabilitációs programok, így kerültem a Habitathoz az újpesti városrehabilitációs programba, ahol jelenleg szociális munkás koordinátorként dolgozom. Munkám során azt képviselem, hogy nincs abszolút valóság, mindenkinek saját igaza van, amelyeket elfogadással lehet egymáshoz közelíteni.

Trautmann Tamás

Gazdasági vezető

A Dénes Gábor Főiskolán végeztem informatikus mérnökként. Főiskolai tanulmányaim alatt végeztem el a mérlegképes könyvelést. Közel 16 éve dolgozom a civil szektorban, főként a pénzügyi területek vezetése volt a fő feladataim. 2017. augusztusában kerültem a Habitathoz. Munkám a pénzügyi, számviteli terület vezetése / összefogása, a hivatalokkal és partnerekkel való pénzügyi kommunikáció, a szervezet gazdaságos üzemeltetése. Szeretek csapatban dolgozni, és fontosnak tartom az összefogást az élet minden területén.

Lados Noémi

Szociális munkás

Az ELTE társadalomtudományi karán szociális munka alap- és mesterszakot végeztem. Fő szakterületem a gyermekvédelem (alapellátás) és sokproblémás családokkal folytatott segítő munka. Jelenleg szociális munkásként állami és civil szférában egyaránt dolgozom. Több évig közreműködtem büntetésvégrehajtási intézetben szabadságvesztésre ítélt fiatal felnőttek szabadulásra való felkészítésében, 2014 óta önkéntesként vagyok jelen Kőbánya egyik legnagyobb szegregátumában, ahol settlement jellegű szociális munkát, közösségfejlesztést végezve különféle prevenciós és szabadidős programokat tartunk az ott élő családoknak. 2019 év eleje óta dolgozom a Habitatnál az újpesti szociális városrehabilitációs programban. A Habitat csapatában segítő szakemberként van időm és lehetőségem olyan szakmai munkát végezni, ahol cél, hogy olyan igazságos és befogadó lakáspolitika legyen, amely figyelembe veszi a társadalmi különbségek csökkentését, illetve ahol cél, hogy egyenrangú félként vonjuk be az érintetteket.

Külsős szakértőink:

Dobos Balázs

Online kommunikációs szakértő

1991-ben születtem Budapesten, de néhány évig egy Tisza-menti kis faluban laktam. A természet iránti érdeklődésem ekkor kezdett kialakulni, és ez azóta is tart. Waldorf iskolába jártam, itt kezdtem önkéntesként gyermektáborokat szervezni, ezt a tevékenységet immár a Magonc Alapítvány elnökeként is folytatom. Emellett főállásban a Greenpeace magyar irodájánál dolgozom online engagement managerként. A Habitathoz 2016 októberében csatlakoztam külsősként: azóta segítem a szervezet munkáját különféle online kommunikációs feladatokban: a grafikai munkáktól kezdve egészen a technikai rendszerek üzemeltetéséig.

Feldmár Nóra

Szakpolitikai szakértő, energiaszegénység témában

Fontosnak tartom, hogy civil szervezetek foglalkozzanak a szegénység fizikai tényezőivel is, mint a lakhatás vagy az energiafogyasztás. Ezen kívül hiszem, hogy a társadalmi-gazdasági folyamatokat környezeti kérdésekkel párhuzamosan kell kezelni. Az elmúlt években több helyi közösséggel volt szerencsém együtt dolgozni itthon és Szlovákiában. Az Igazgyöngy Alapítvány munkatársaként kisléptékű biobrikett készítésbe kezdünk, a Védegylet Átalakuló Közösségek programjában számos gyakorlati projektben vettem részt (közösségi konyhaépítés, vályogvakolás, ablakszigetelés, kályhaépítés, stb.). 2017-ben kályhaépítő képesítést szereztem. Ezen kívül az energiaszegénység jelenségének vizsgálata, kutatása foglalkoztat.

Krajcsovics Balázs

Szociális munkás

Szociális munka alapképzésben 2010-ben diplomáztam az ELTE-n, majd 2012-ben mesterfokozatot szereztem. Dolgoztam mozgássérült emberekkel, drogfüggőkkel, 2011-óta pedig elsősorban hajléktalan emberekkel dolgozom. 2015 tavaszán csatlakoztam a Habitat for Humanity Magyarország csapatához, az „Elsőként Lakhatást” program szociális munkásaként. Hitem, hogy van kiút a hajléktalanságból, a Habitat csapatánál eltöltött idő alatt konkrét tapasztalatokkal erősödött. A Habitat szellemisége számomra a kölcsönösen nyújtott támasz által kínált lehetőségeket jelenti. Az önkéntesekkel való közös építkezések során megtapasztalhatom az önzetlen segítség erejét, azok a hajléktalan, illetve volt hajléktalan emberek pedig, akikkel együttműködhetek, arra tanítanak, hogy hogyan tudok szociális munkásként nem ügyféllel, vagy klienssel, hanem egyenrangú partnerrel együtt dolgozni.

Tüske Józsefné Évi

Adminisztrációs asszisztens, Csurgó

2001-től a csurgói szervezet megalakulásától dolgozom a Habitat munkatársaként. Előtte 19 évig egy helyi bankban voltam lakossági folyószámla ügyintéző. Miután létszámleépítés miatt munkanélkülivé váltam, elvégeztem egy szoftverüzemeltetői tanfolyamot, a sikeres vizsga után pályáztam meg a meghirdetett adminisztratív állást. Az előző munkám során is meghatározó volt számomra, hogy emberekkel foglalkozhattam, amely a mostani feladatköröm miatt még jobban előtérbe kerülhetett, mert a programokban részt vevő családokkal az építkezés, felújítás befejezése után is folyamatosan kapcsolatot tartok, különböző emberi sorsokat ismerhettem meg, ami színessé, érdekessé teszi munkámat, szívesen végzem a családgondozással összefüggő feladatokat is.