Csapatunk

Krajcsovics Balázs

Krajcsovics Balázs

Szociális munkás

Szociális munka alapképzésben 2010-ben diplomáztam az ELTE-n, majd 2012-ben mesterfokozatot szereztem. Dolgoztam mozgássérült emberekkel, drogfüggőkkel, 2011-óta pedig elsősorban hajléktalan emberekkel dolgozom. 2015 tavaszán csatlakoztam a Habitat for Humanity Magyarország csapatához, az „Elsőként Lakhatást” program szociális munkásaként. Hitem, hogy van kiút a hajléktalanságból, a Habitat csapatánál eltöltött idő alatt konkrét tapasztalatokkal erősödött. A Habitat szellemisége számomra a kölcsönösen nyújtott támasz által kínált lehetőségeket jelenti. Az önkéntesekkel való közös építkezések során megtapasztalhatom az önzetlen segítség erejét, azok a hajléktalan, illetve volt hajléktalan emberek pedig, akikkel együttműködhetek, arra tanítanak, hogy hogyan tudok szociális munkásként nem ügyféllel, vagy klienssel, hanem egyenrangú partnerrel együtt dolgozni.

Szegfalvi Zsolt

Szegfalvi Zsolt

Ügyvezető igazgató

Kosdon, egy Vác melletti kis zsákfaluban lakó háromgyermekes családapa vagyok. Gépész-, hajógépészmérnök végzettségemmel, valamint világmegváltó célokkal a fejemben, felnőtt életemet fejlesztőmérnökként és középiskolai tanárként kezdtem. Dolgoztam trénerként multicégnél, majd kereskedőként Londonban, míg 2006-ban egy tudatos döntéssel a non-profit, civil szektor irányába fordultam. Meggyőződésem, hogy a magyar civil szervezetek társadalmilag fontos céljaikat és a fenntartható működést csak hatékony és professzionális módszerekkel, komoly társadalmi támogatottságot kiépítve érhetik el. A Greenpeace magyar és regionális szervezeténél több mint 10 kalandos évet töltöttem, itt főleg adományszervezéssel, szervezetfejlesztéssel és menedzsmenttel foglalkoztam.

A környezetvédelem mellett az utóbbi években egyre inkább a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felé fordult a figyelmem, mivel a magasabb rendű egyéni és társadalmi céljaink elérhetetlenek, amíg emberek százezrei érzik magukat létbizonytalanságban. Többek között ezért választottam a Habitatot mostani munkahelyemnek.

A Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénység megszüntetéséért valamint méltányos lakáspolitikáért harcol, hogy minden ember méltó, megfizethető és egészséges otthonban élhessen. Ez egy olyan cél, amiért érdemes küzdeni!

Farkas Zoltán

Farkas Zoltán

Terepi projektmenedzser

Budapest környékén élek családommal. 2017 őszétől dolgozom a Habitatnál terepi projektmenedzserként. Ezt megelőzően az oktatás-nevelés területén dolgoztam évtizedekig. Ezzel egyidőben intézmény-és létesítményvezetőként, illetve üzemeltetőként szereztem tapasztalatot. A Habitat for Humanity Magyarországnál végzett munkám azért fontos számomra,mert tevékenységem eredményeként tényleges segítséget tudok nyújtani azoknak, akiknek erre valóban óriási szüksége van.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Építésvezető

A Műszaki Egyetemen végeztem villamosmérnökként, illetve mérnöktanári diplomám is van. Korábban egy kisebb családi vállalkozásnál voltam építésvezető, itt főleg felújításokkal, karbantartással foglalkoztunk. A Habitat álláshirdetésére véletlenül bukkantam rá és már egy éve dolgozom itt építésvezetőként. A munkám mellett az “Indahouse” projekt önkéntese is vagyok, aminek keretében mélyszegénységben élő gyerekeknek, felnőtteknek szervezünk programokat Perén. A munkából és az önkéntességemből következik, hogy fontosnak tartom a rászorulók lakhatáshoz jutását, megsegítését.

Trautmann Tamás

Trautmann Tamás

Gazdasági vezető

A Dénes Gábor Főiskolán végeztem informatikus mérnökként. Főiskolai tanulmányaim alatt végeztem el a mérlegképes könyvelést. Közel 16 éve dolgozom a civil szektorban, fõként a pénzügyi területek vezetése volt a fő feladataim. 2017.augusztusában egy Habitathoz kerültem. Munkám a pénzügyi, számviteli terület vezetése / összefogása, a hivatalokkal és partnereivel való pénzügyi kommunikáció, a szervezet gazdaságos üzemeltetése. Szeretek csapatban dolgozni, és fontosnak tartom az összfogást az élet minden területén.

Farkas Boglárka

Farkas Boglárka

Kommunikációs menedzser

Pályafutásomat a Népszabadságnál kezdtem tudomány- technika rovatos szakújságíróként, innen PR és kommunikációs asszisztensként folytattam a Greenpeace Magyarországnál. Közben elvégeztem egy társadalomtudományi szakot a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, szakdolgozatomat a média, nyilvánosság és környezetvédelem kapcsolatáról írtam.  Egy rövid küföldi munkavállalás után az online marketing világába kóstoltam bele, innen érkeztem a Habitat for Humanity csapatába. A munkám során gyakran találkozom bajba jutott, otthontalan családokkal, akik számára a Habitat segítsége az egyetlen kiút. Jó érzés látni, ahogy ezek a családok, főleg a gyerekek saját otthonhoz jutva mennyivel nyugodtabb, kiegyensúlyozattabbak lesznek a mindennapokban is.

Scheili Renáta

Scheili Renáta

Önkéntes- és közösségi menedzser

Az ELTE bölcsészkarán végeztem magyar és angol szakon, 2008 óta dolgozom a Habitat for Humanity önkéntes- és adományozói koordinátoraként. Munkám a hozzánk érkező külföldi önkéntes csapatok szervezése, a kapcsolattartás korábbi önkénteseinkkel és adományozóinkkal, és egyéb kommunikációs feladatok. Önkénteseink lelkesedése és tettrekészsége nap mint nap inspirál, magam is rendszeresen önkénteskedem.

Kukk László

Kukk László

Építésvezető helyettes

Az Irinyi János Vegyipari szakközép iskolában végeztem vegyipari szakmunkás és laboránsként. Eddigi pályafutásom során dolgoztam laboránsként, voltam raktáros és kimérő is. Munkám mellett önkéntesként vettem részt építkezéseken az In da House Alapítványnál. Itt találkoztam a Habitat nevével is, illetve itt jutott el hozzám az építésvezető helyettes pozíció híre is. Azt gondolom, a biztonságos lakhatás előfeltétele a fejlődésnek is, ezért nagyon fontos a Habitat munkája ma Magyarországon.