fbpx

Várostörténeti, közösségi eseményt tartottunk Újpesten

2022. október 20.

Várostörténeti séta, hagyományos ízek és kötélkészítés – három program arról a közösségi délutánról, amit a Habitat for Humanity Magyarország az Újpest Kapuja térségmegújítási és városrehabilitációs projekt keretében tartott szeptember végén. Az eseményre a projekt keretében a rehabilitációs projekt területén felújított Ficak közösségi térben került sor, több mint harminc környéken élő résztvevővel.

Szeptember végén tartott közösségi eseményt partnereivel a Habitat for Humanity Magyarország a VEKOP-6.2.1-15-2016-00001 „Újpest Kapuja városrehabilitációs és térségfejlesztési projekt” keretében, a frissen újranyílt Ficak közösségi térben, a városrehabilitációs projekt területén.

Az esemény fókuszában a városrehabilitációs program akcióterületének, illetve Újpest város egészének története, továbbá hagyományos ételek és foglalkozások megismerése állt. A résztvevők a helyszínről induló várostörténeti séta keretében megismerkedtek a város történelmével és iparosodásával, Berda József költő életével és munkásságával, az Újpesti Nagyzsinagógán keresztül a helyi zsidó közösséggel. A séta a Wolfner bőrgyárnál zárult, ahol az elegáns, loft irodaházzá átépített gyárépületet fedezhették fel a résztvevők. A sétáról visszatérők és a helyszínen maradtak várostörténeti kvízzel is tesztelhették tudásukat a délután során, a kvízt kitöltők pedig értékes édességcsomagot kaptak ajándékba.

A további programokon finom, egészséges, otthon könnyen elkészíthető krémek és kencék receptjeit ismerhették meg a résztvevők – kóstolással egybekötve –, valamint népszerű volt a hagyományos kézműves technikákkal történő kötélkészítés is.

A program szervezését és lebonyolítását a Habitat for Humanity Magyarország az Újpesti Kulturális Központtal (UKK) közösen végezte.

[Borítókép: Dobos Balázs // Habitat for Humanity Magyarország]
Kapcsolódó cikkek