fbpx

Szervezeti adatok

Ezen az oldalon összegyűjtöttük szervezetünk alapvető adatait és dokumentumait, belső szabályzatait és beszámolóit.

A Habitat for Humanity Magyarországot két szervezet alkotja. A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány és a HFH International Hungary Szolgáltató Nonprofit Kft. egyaránt 1996-ban alakult. A kétféle szervezeti forma segít minket abban, hogy elérjük céljainkat: így egyszerre tudjuk felhasználni a projektjeinkre adományként vagy pályázati forrásból érkező összegeket, miközben olyan tevékenységeket is folytathatunk, mint az építési beruházás és annak járulékos tevékenysége.

Az alapítvány munkáját három főből álló kuratórium irányítja, és egy szintén három tagú felügyelőbizottság ellenőrzi. A Nonprofit Kft. vezetését ugyancsak három fős felügyelőbizottság segíti. Munkájukat önkéntesként, térítésmentesen végzik.

Alapvető adatok és dokumentumok

Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány

Székhely: 1027 Budapest, Margit krt. 26.

Bírósági nyilvántartási szám: 13-01-0001356

Adószám: 18672772-2-41

Statisztikai számjel: 18672772-9499-569-01

HFH International Hungary Nonprofit Kft.

Székhely: 1027 Budapest, Margit krt. 26.

Cégjegyzékszám: 01 09 921436

Adószám: 18922118-2-41

Statisztikai számjel: 18922118 9499 572 01

Éves beszámolók tevékenységünkről

KSH-jelentések

Belső szabályzatok, irányelvek

A Habitatról röviden

A Habitat for Humanity Magyarországnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol minden ember méltó otthonban élhet. Célunkat a rászorulók közvetlen támogatásával és egy igazságosabb és befogadóbb magyarországi lakáspolitika elérésével kívánjuk megvalósítani.

Szervezetünkről bővebben

Kuratórium

A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány kuratóriumának tagjai: Kuszkó Judit Eszter (elnök), Koen Basiel Maegherman, Richard Kevin Hathaway.

A kuratórium legutóbbi ülését 2024. május 28-án, online tartotta. Az ülés meghívója letölthető ide kattintva.

Szervezetünk hivatalos irataiba való betekintésre, valamint a kuratórium ülésein való részvételre (amennyiben adatvédelmi, személyiségi jogi korlátok nem merülnek fel) van lehetőség, ennek részleteit Alapító Okiratunk tartalmazza. Kérjük, ilyen irányú igényekkel kapcsolatban fordulj hozzánk előzetesen az [email protected] email-címen.

Pénzügyi, gazdálkodási adatok

Az alábbiakban összegyűjtöttünk és rendszeresen frissítünk minden, a gazdálkodásunkkal kapcsolatos nyilvános információt.

A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány gazdálkodását a Kuratóriumtól függetlenül működő, három tagú Felügyelő Bizottság ellenőrzi. A Felügyelő Bizottság tagjai: Juraj Stupka, Maczinkó Ákos, Dr. Zala Péter Gyula.

Éves beszámolók, közhasznúsági jelentések

Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány

HFH International Hungary Nonprofit Kft

Könyvvizsgálói adatok, jelentések

Szervezeteink könyvvizsgálatát jelenleg a REPROFIT Kft. végzi. A cég székhelye: 1077 Budapest, Wesselényi u. 24.

Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány

HFH International Hungary Nonprofit Kft

Adományozással kapcsolatos adatok

Etikus adománygyűjtés

A Habitat for Humanity Magyarország csatlakozott az adományozási kultúra javítását, az adományok felhasználásának átláthatóságát célzó Etikai kódexhez, így jogosultak vagyunk az “Etikus adománygyűjtő szervezet” logó használatára.

Működésünket az Adománygyűjtő Szervezetet Önszabályozó Testülete évente monitorozza, de ha Te találnál bármilyen hiányosságot, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] címen.